Colby Covington inför hatmatchen: “Käken var aldrig bruten” – fake news!

✔ "Värsta bildredigeringen i sportens historia" ✔ Covington vill krossa Kamaru Usmans stolthet!

Snart blir det äntligen dags för den efterlängtade returmatchen mellan welterviktsmästaren Kamaru Usman och utmanaren Colby “Chaos” Covington.

Sist paret krigade i oktagonen lyckades Usman bryta Colbys käke i matchens tredje rond. Detta enligt Covington själv, som nämnde det till sitt hörn mellan ronderna.

Trots en bruten käke kämpade Covington vidare och lyckades vinna nästa rond. Matchen avslutades med en TKO för Usman i 5:e ronden.

Röntgenbilder som indikerade en bruten käke och som påstås vara av Covington utkom strax efter matchen. I en ny intervju med ESPN:s Brett Okamoto förklarar han att det hela, inklusive röntgenbilderna, helt enkelt är “fake news”.

Foto av Jeff Bottari/Getty


HETAST JUST NU


Colby Covington: “Värsta bildredigeringen i sportens historia”

Enligt Covington var bilden inte på honom och hans käke var aldrig bruten. Såhär förklarar han situationen:

– Det var en av de värsta bildredigeringarna i sportens historia, sade Covington till Okamoto. Någon gick och tog en bild från Google, och satte (därefter) mitt namn på den, “Colby Covington”. Till att börja med, om du någonsin sett en röntgenbild, så har den aldrig ditt namn (från vänster till höger). (Namnet) kommer att vara bakvänt. Och de manipulerade bilden. (En av) framtänderna hade en tandkrona. Har jag tandkronor på mina framtänder? (Nej), det tror jag inte.

– Så inget var brutet, fortsatte Covington. Det enda som bröts den kvällen var [Kamaru Usmans] stolthet. Eftersom han inte vill (ha en upprepning av matchen) men han blev tvungen. Och nu, den 6:e november, kommer jag ta allt han jobbat för hela sitt liv, och han kommer inte ha något kvar.

Covington påstår alltså att käken aldrig var bruten, utan han hade istället (genom att förlora matchen?) krossat Kamaru Usman mentalt. Om det inte var den brutna käken som ledde till att matchen stoppades får man undra vad det var som ledde till avslutet.

Huruvida Covington talar sanning om käken eller inte, kommer returmatchen på UFC 268 mellan de två skickliga welterviktarna garanterat bli en av de mest spännande i år. Precis som deras tidigare match!

 

Vem ryggar ni i returmatchen – Colby “Chaos” Covington eller Kamaru Usman?

 


Läs mer: Bellator Moscow: Fedor Emelianenko får motstånd i sin sista match


Speltips inför Bellator 269:

Har du koll på när tungviktslegendaren Fedor Emelianenko tävlar igen? Fedor har sin sista match någonsin inbokad mot Timothy Johnson på Bellator 269. Den efterlängtade matchen kan du göra ännu mer spännande genom att tippa på den kanske bästa tungviktaren i MMA:s historia!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...