Colby Covington: “Jag vet att jag hade spöat Georges St-Pierre”

✔ "Det hade varit en extremt enkel match för mig!"

Den före detta interimmästaren i weltervikt Colby Covington är övertygad om att han hade vunnit över Georges “Rush” St-Pierre som många anser är en av de bästa welterviktarna genom tiderna.

St-Pierre dominerade welterviktsklassen under sin tid som mästare och rensade ut hela divisionen. Han har vinster över legender och forna mästare som Matt Hughes, BJ Penn, Carlos Condit, Nick Diaz och Johny Hendricks.

Senast såg vi honom gå upp en viktklass mot Michael Bisping i en titelmatch i november 2017. Detta blev St-Pierres retur till buren efter en längre frånvaro från sporten. Efter vinsten mot Hendricks under 2013 meddelade “Rush” att han tänkte ta en tid iväg från att tävla och det var länge osäkert ifall han någonsin skulle komma tillbaka.


Missa inte: Michael Bisping tackade nej till mångmiljonbelopp för att möta Jake Paul!


St-Pierre hade kämpat med hälsoproblem inför mötet men såg ut att vara i riktigt god form när han tog sig an den dåvarande mellanviktsmästaren Bisping. I den tredje ronden visade St-Pierre varför han är en av de bästa genom tiderna och lyckades avsluta Bisping via en rear naked choke efter att han utstått motgångar i de tidigare ronderna.

Segern innebar att St-Pierre hållit titeln inom två viktklasser och han utökade sitt totala matchfacit till 26-2 med en pågående segersvit på 13 matcher i rad.


HETAST JUST NU


Colby Covington tror inte att St-Pierre haft en chans!

Covington som sällan saknar självförtroende i sig själv menar på att St-Pierre hade varit en enkel utmaning för honom att ta sig an. I in intervju med “MMA Roasted Podcast” får han frågan hur St-Pierre hade presterat i dagens welterviktsdivision.

– Jag tror inte att jag hade spöat GSP, jag vet att jag hade spöat honom! Han kunde ta ner sina motståndare och hålla dem nere. Han kan inte ta ner mig. Min kondition är på en helt annan nivå och jag har aldrig blivit nedtagen i buren.

– GSP:s striking var väldigt enkel, han hade inte många trix och endast en bra jabb. Det är enkelt att kontra om du rör på ditt huvud och använder dig av fotarbete. Det hade varit en extremt enkel match för mig. Han var före sin tid och mötte endimensionella motståndare, sade Covington.

UFC-chefen Dana White avslöjade i veckan att Covington är nästa titelutmanare och är inplanerad att möta Kamaru Usman i ett returmöte.

 

Hur tror du en match mellan Covington och GSP sett ut?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Colby CovingtonNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...