Colby Covington om returmatchen mot Kamaru Usman: “Jag vann tydligt”

✔ "Efter tio ronder ser folk vad som hände..."

Tidigare i månaden bjöds fansen på en fantastisk match om welterviktstiteln när Kamaru Usman mötte Colby Covington i en returmatch på UFC 268. Återigen var det Usman som segrade, den här gången via enhälligt domslut, men det är ett resultat som Covington bestrider.

Covington är känd för sin antagonistiska utspel och hans persona är minst sagt polariserande. Han ger sig gärna på sina motståndare verbalt och hejdar sig inte från kontroversiella uttalanden.

Efter deras femronderskrig på UFC 268 framstod det som att Covington och Usman begravt stridsyxan. Det dröjde dock enbart till presskonferensen efter galan tills Covington återigen fortsatte med sina antagonistiska tendenser.HETAST JUST NU


“Han kanske går i pension”

I en nyligt genomförd intervju med Submission Radio fortsatte Covington med sina gamla sätt. Förvisso var det andra mötet med Usman jämnt och Covington tog sig utan tvekan in i matchen i gen i de senare ronderna. Han säkrade dessutom en nedtagning mot den regerande mästaren.

Poängdomarna på plats gav dock Covington som mest två ronder med slutgiltiga siffrorna 48–47, 48–47, 49–46.

Covington menar att han vann tre utav fem ronder och därmed borde ha tilldelats segern.

– Jag vann den matchen tydligt, tre [ronder] mot två, berättade Covington för Submission Radio. Tredje, fjärde och femte ronderna var mina ronder – och även om du kollar från ett annat perspektiv, tror jag att man kan ge mig de två första ronderna också. Det var väldigt jämnt och konkurrenskraftigt. Efter tio ronder ser folk vad som hände. Vi slogs två gånger. Efter tio ronder, som sämst, så vinner jag sex ronder mot fyra.

– Så jag tycker det måste bli en till match, det måste bli en trilogi om han stannar kvar, om han vill stanna kvar. Efter att ha mött mig två gånger tror jag han inser hur seriös jag är och hur mycket jag vill ha bältet. Så jag vet inte om han vill lika mycket i oktagonen som jag vill och jag kommer få en till chans mot honom – om han inte pensionerar sig först. Han kanske går i pension och rider in i solnedgången. Men om inte så vill jag ha trilogin mot Marty.

Härnäst verkar det som att britten Leon Edwards kommer få nästa titelchans i weltervikt. Det skulle potentiellt öppna upp för ett möte mellan Covington och hans före detta vän och numera rival Jorge Masvidal.

Det återstår att se om Covington kan göra nog för att säkra en tredje chans på den obestridda welterviktstiteln.

Hur poängsatte du Kamaru Usman vs Colby Covington på UFC 268?


Missa inte: Conor McGregor gör det klart vem han tänker möta i sin UFC-comeback!


Speltips inför UFC Vegas 44

Snart kommer legendaren José Aldo tillbaka till buren för sin tredje match under de senaste 12 månaderna. Aldo har sett otroligt bra ut på senare tid, med segrar över skickliga bantamviktare såsom Marlon Vera och Pedro Munhoz. Nu vill han fortsätta segertåget – med siktet på titeln!

Motståndaren blir spännande Rob Font, som med sin skarpa boxning nyligen besegrat forna bantamviktsmästaren Cody Garbrandt. “Junior” Aldo blir säkerligen Fonts tuffaste motstånd hittills. Den forna fjäderviktsmästaren Aldo är otroligt snabb med nävarna även i bantamvikt, och har lite extra krut i slagen jämfört med de allra flesta bantamviktare!

Trots det är legendaren underdog inför mötet. Du som är Aldo-fan har därmed en riktigt spännande match att se fram emot – och med en tippning på stridstestade Aldo kan du göra matchen ännu mer nervkittlande!

 Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...