Colby Covingtons upptåg kan ha stått honom dyrt

✔ Problemen har uppstått efter bråk med lagkamraterna på American Top Team

Den före detta interrimmästaren Colby Covington har gjort sig ett namn som en av sporten mest kontroversiella fighters. Fansen älskar att hata honom men under åren har han också lyckats förarga ett flertal fighters. Ett par av dem har varit del av det gym som han representerat under många år: American Top Team (ATT).

“Chaos” Covington har bland annat gjort sig lustig på bekostnad av bland annat Dustin Poirier och sin före detta vän Jorge Masvidal.

Till slut gick det så långt att ledningen bakom ATT bestämde sig för att införa nya regler. De förbjöd bland annat skitsnack mellan sina fighters, i hopp om att förbättra stämningen på gymmet. Ett tecken på att reglerna hade en positiv påverkan var att Covington öppet bad om ursäkt till “The Diamond” Poirier.

Sedan dess har dock Covington fortsatt att öppet håna några av sina lagkamrater och gav sig bland annat på den före detta mästaren Joanna Jedrzejczyk.


MISSA INTE: Conor McGregor erbjuds titelmatch – i weltervikt


Bryter ATT med Colby Covington?

Nu ser det dock ut som att problemen mellan Covington och ATT har fått sig ett slut. ATT har nämligen avlägsnat Covington på sin hemsida, en tydlig indikation på att gymmet brutit med den kontroversiella amerikanen. Ännu har dock varken ATT eller “Chaos” kommit med något offentligt uttalande.

Skulle ATT bryta med honom så har “Chaos” föga träningsalternativ. Hard Knocks 365 är i närheten men då en av deras toppnamn är mellanviktsmästaren Kamaru Usman så är det inte särskilt troligt att deras dörrar skulle vara öppna för honom.

Covington har inte tävlat sedan han förlorade titelmatchen mot Usman den 14 december. Sedan dess har det bland annat spekulerats i en match mot den före detta mästaren Tyron Woodley. I helgen tar sig dock Woodley an Gilbert Burns och spekulationer om en titelmatch mellan Usman och Conor McGregor florerar.

En möjlig match vore mellan Colby och Masvidal, men det ser istället ut som att “Gamebred” är intresserad av en returmatch mot Nate Diaz.

 

Vem vill du se Covington möta härnäst?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara