Colby Covington svarar Kamaru Usman: “Du slåss hellre mot luffare!”

✔ Dissar titelmatchen: "Riktig fegis" ✔ Har Covington en poäng?!

Ända sedan Colby Covington förlorade mot Kamaru Usman via TKO i december 2019 har han efterfrågat en returmatch. Usman har å sin sida har varit avvisande och hävdade i en intervju med ESPN att Covington behöver slåss mer för att göra sig förtjänt av en returmatch.

Sedan förlusten mot Usman har Covington bara gått en match, en vinst över ex-mästaren Tyron Woodley.

– Visa mig lite aktivitet, sade Usman. Ge mig en anledning. Jag vet vad jag är kapabel att göra. Jag har gjort det förut. Du kan fråga hans käke. Nu är det dags för honom att visa folket att han förtjänar en ny chans att slåss om titeln.

– Du kan inte luta dig tillbaka och säga: “Åh, jag slog Tyron Woodley, jag förtjänar en ny chans om bältet.” Nej det ger dig inte en ny chans.

ESPN la upp citatet på sin Twitter tillsammans med bilder på när Covington blir träffad under matchen mot Usman.

Den frispråkige Covington blev föga förvånande inte särskilt glad när han såg vad Usman sagt och tog till Twitter för att säga vad han tycker.

– Sagt som en riktig fegis som inte vill möta den rätte utmanaren. Säg bara sanningen, du vet att du inte kan vinna och du slåss hellre mot luffare som Street Judas för en enkel lönecheck.

 


HETAST JUST NU


Usman går snart returmatch – men inte mot Covington

Referensen till “Street Judas” syftar till att Usman kommer att gå sitt nästa titelförsvar mot Jorge Masvidal den 24 april på UFC 261. Usman mötte Masvidal även i juli förra året. Covington kan därför hävda att han borde få returmatch före Masvidal då denne inte gått någon match sedan sitt första möte med Usman.

Rankingmässigt har Covington faktiskt en poäng då han för närvarande är rankad etta på UFC:s officiella ranking medan Masvidal kommer först på fjärde plats. Emellertid blev Covington avslutad i sin match mot Usman till skillnad från Masvidal som lyckades gå tiden ut.

 

Tycker du att Colby Covington förtjänar en ny match mot Kamaru Usman?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...