Covington anklagar Jorge Masvidal: “Han gömmer sig – Han är ett skämt”

✔ Covington vill boka in hatmatchen!

När vi pratar om framtida matchningar som kan sälja rejält med pay-per-views (PPV) så är det en match som står ut lite extra. Den före detta interimmästaren Colby “Chaos” Covington fortsätter nämligen att utmana sin tidigare klubbkamrat och ägaren av BMF-bältet, Jorge Masvidal.

“Chaos” Covington hävdar att anledningen till att den ännu inte är bokad är på grund av att Masvidal inte vill skriva på kontraktet. Covington har flera gånger sagt att Masvidal kräver en orimligt hög lön för att acceptera mötet.

Båda UFC-atleterna har gått en match var under året, båda vilka har varit högprofilerade matchningar.

Masvidal utmanade welterviktsmästaren Kamaru Usman men förlorade via enhälligt domslut. Covington tog sig an en av sina ärkerivaler, den före detta divisionsmästaren Tyron Woodley. Covington vann via TKO i femte ronden efter att Woodley skadat revbenet.


HETAST JUST NU


När får vi se Covington vs. Masvidal?

Även fast det ser ut som att det är dags att boka Covington mot Masvidal så kan vi komma att få vänta ett tag till. “Chaos” har velat boka matchen sedan vinsten mot Woodley.

– Jag ville boka matchen sedan det blev aktuellt, alla vet det! Dana White vet det! Jag har fört en kampanj om det sedan jag avslutade Woodley, och då pratar vi om en fighter som är flera nivåer över “Street Judas” Masvidal. Woodley har åstadkommit mycket mer i sporten och vunnit en riktigt titel, han är en sann mästare!

Nu menar Covington att Masvidal gömmer sig och undviker att möta legitima motståndare.

– Vart är han nu? Det går inte att få tag i Masvidal. Vår fight kommer dra in sjusiffrigt (dollar)-belopp  Vart är den så kallade “BMF-mästaren”?

– Jag vet inte ens vad den titeln står för. Snubben är ett skämt, han har ett matchfacit med tvåsiffrigt i förluster och är en total nolla. Det finns en anledning att Masvidal inte vill möta mig, han vet redan vad som kommer hända och vill undvika att bli till åtlöje. Masvidal gömmer sig.

– Det är vi som har den största rivaliteten. Vi var bästa vänner i tio år, hängde med varandra varje dag. Fanns i varandras ringhörnor genom våra UFC-karriärer och var träningskamrater. Nu är vi helt plötsligt bittra fiender som vill ha ihjäl varandra. Dock är det bara är en av oss som kommer lyckas och det är jag eftersom allt Masvidal gör är att prata.

När och om vi får se Covington vs. Masvidal återstår att se. Kanske väntar organisationen tills de får möjligheten att ha publik och därmed kan fylla en hel arena? Covington tror att det kan vara en av de anledningarna till att UFC har försenat mötet.

Kategorier
Senaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara