Colby Covington: “Wonderboy är ett skämt – Borde pensionera sig”

✔ "Han tycker han är cool med sin karate..."

Om man frågar antagonistiska Colby Covington så borde Stephen “Wonderboy” Thompson inte få titelchans – eller ens tävla i UFC.

Just nu är det något oklart vem som kommer utmana Kamaru Usman om welterviktstiteln. UFC:s vd Dana White har antytt på att Covington är näst – ett beslut som kritiserats. Leon Edwards är obesegrad i tio raka matcher med nio segrar samt en ogiltigförklarad match i bagaget.

Utöver det finns ovannämnda “Wonderboy” som är topprankad i divisionen med två raka segrar i ryggen. Dessutom är Thompson den enda i UFC:s topp 5-ranking som inte redan förlorat mot Usman.

Covington är dock  trött på medhållet som “Wonderboy” fått och tycker dessutom att han bör lägga handskarna på hyllan.

– Denna killen är ett skämt, berättade Covington för MMA Fighting. Han tycker han är cool med sin karate. Han är inte en komplett fighter och förtjänar inte något. Han har redan haft sina titelchanser. Han förtjänar inte något.  Helt ärligt, han borde pensionera sig.HETAST JUST NU


Covington närmst att besegra mästaren

Det var i huvudmatchen på UFC 245 som Covington mötte Usman om titeln. Det var en jämn, fartfylld och underhållande tillställning där matchens momentum skiftade fram och tillbaka mellan bägge fighters.

Poängmässigt hade många matchen som 2-2 i ronder på väg in i den femte. Det var dock i den sista ronden som Usman sänkte sin motståndare två gånger och sedan avslutade via TKO. Covington protesterade stopped men fick inte särskilt mycket medhåll gällande avslutet.

Sedan dess har Covington gått vidare till att besegra den forne mästaren Tyron Woodley via teknisk knockout i den femte ronden.

“Wonderboy” har besegrat Vicente Luque och Geoff Neal i sina senaste framträdanden. Han inväntar ett möte med topprankade Gilbert Burns på UFC 264 den tionde juli.

Vem förtjänar titelchans först: Colby Covington eller Stephen “Wonderboy” Thompson?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Colby CovingtonSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...