Conor McGregor: Därför borde UFC skapa en 165 lbs-division

✅ Superstjärnan lägger fram sina argument: "En fruktansvärd del av branschen"

Frågan om antalet viktklasser i UFC bör utökas är för det närvarande högaktuell. Många vill se en ny viktklass på 165 lbs, mellan lättvikt (155 lbs) och weltervikt (170 lbs), och den senaste att lägga sig i diskussionen är den snart återvändande superstjärnan Conor McGregor.

– Det borde finnas många fler viktklasser att välja mellan. Det finns ett stort gap mellan 155 och 170. Det finns definitivt plats för fler divisioner, säger McGregor i en nylig intervju med MacLife.

Relaterat: McGregor om skandalerna: “Ångrar inget”

“Om det fanns något jag kunde förändra …”

Irländaren menar att det är av högsta vikt att införa nya viktklasser – allra mest för att komma till bukt med de problem som viktnedgångarna inom sporten för med sig.

– Då kommer du att få se bättre matcher. Du får fighters som kan göra extraordinära saker för att de kommer till matchen fulla av energi, och med rätt förberedelser, i stället för att döda sig själva när de går ner i vikt, säger han.

– Om det fanns något jag kunde förändra inom sporten skulle jag vara intresserad av just det, fortsätter han.

Läs mer: Titelmatch i ny viktklass på UFC 230? UFC-bossen ger ett klart besked

“En fruktansvärd del av branschen”

McGregor har genomgått en hel del brutala viktnedgångar, särskilt under tiden han tävlade i fjädervikt. Han erkänner också att detta har fått honom att överväga att lämna sporten:

– Viktnedgångarna är hänsynslösa, och en fruktansvärd del av branschen. Om det finns två saker som får mig att vilja hålla mig borta från sporten är det viktnedgångarna och medieobligationerna. De kommer alltid samtidigt. Media innebär en massa arbete, och en annan typ av energi. Lägg då till att du går ned i vikt under tiden, och det blir ännu värre, säger han.

McGregor är högaktuell inför sin stundande comeback mot obesegrade Khabib Nurmagomedov under lördagens UFC 229. De båda lättviktarna gör upp om titeln i galans huvudmatch – all info om helgens fighter hittar du här.

Se hela intervjun med McGregor i videospelaren ovan!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara