Conor McGregor ansöker om boxningslicens i Nevada

Steg för steg ser det ut som att matchen mellan UFCs lättviktsmästare Conor McGregor och boxaren Floyd Mayweather blir av. Nu ansöker McGregor om boxningslicens i Nevada

Inte långt efter att Conor McGregor skrivit under kontraktet för att möta Floyd Mayweather så står det klart att irländaren också ansökt om boxningslicens i Nevada, det kunde The Nevada State Athletic Commission (NSAC) bekräfta för MMAjunkie idag.

UFCs lättviktsmästare har skickat in en ansökan och nu återstår bara resten av dokumenten för att få ett avslag eller godkännande.

Det är inte första gången som McGregor ansökt om boxningslicens i Nevada men den förra gången hade han fortfarande inte betalat de böter som han drog på när presskonferensen ballade ur inför hans UFC 202-match mot Nate Diaz.

McGregor kommer att behöva att lämna in oftalmologi-tester, dokument på hjärnscan samt blodtester för att visa att han är i tillräckligt bra form för att tävla. Det största problemet är dock att han är 0-0 i sin boxningskarriär och ämnar att möta en av boxningsvärldens största namn som har ett matchfacit på 49-0.

Dock säger NSACs VD Bob Bennett att han inte tror att det kommer vara ett problem då han bland annat observerat videor där irländaren boxas.

“He’s a phenomenal athlete,” sade Bennett om McGregor. “He’s arguably one of the best strikers from the UFC. He’s in great shape; he’s hardcore, he trains hard, fights hard.

“Mayweather is arguably one of the best fighters of all time because he doesn’t believe in getting hit. But let’s not forget Floyd (will be) 40, and Conor is 28, so it’d make for a great fight.”

Steg för steg ser det nu ut som att vi inom kort kommer få ett definitivt svar om matchen mellan McGregor och Mayweather blir av. ”The Notorious” McGregor har skrivit på kontraktet och nu återstår det bara en signatur från ”Money” Mayweather och ett datum.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Mayweather vs. McGregorz-Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...