Conor McGregor rankar sig på andraplats – över bästa genom tiderna

✔ Här är alla anledningarna ✔ Det finns dock en STOR asterisk

Den före detta dubbelmästaren Conor McGregor tog nyligen till Twitter för att utnämna sig till en av MMA-världens GOAT (greatest of all time/den bästa genom tiderna). “The Notorious” McGregor gick igenom alla anledningar till varför han bör rankas om en av de bästa och avslöjar också resten av sina kandidater.

Enligt irländaren så hamnar den före detta mellanviktsmästaren Anderson Silva högst på listan, om än med en asterisk. Han adderar dock snabbt att han själv möjligtvis är på delad förstaplats med brasilianaren och att han kommer gå om “The Spider” eftersom han fortfarande är aktiv.

 – GOAT-diskussion: med en imponerande samling av avslut i två viktklasser och mästare i en division så är Anderson Silva GOAT #1 i MMA.

– Mina egna avslut i tre viktklasser och divisionsmästare i två ger mig andraplatsen. Möjligen delad förstaplats. Jag är dock fortfarande aktiv, så förstaplatsen kommer vara min när karriären är avslutad… lätt!


RELATERAT: Conor McGregor har ett oväntat löfte – till Mike Tyson


Är Conor McGregor MMA-världens bästa genom tiderna?

McGregor fortsatte sedan med att förklara hur han rankar sig själv, “The Spider” Silva, den före detta mellanvikt- och welterviktsmästaren Georges St-Pierre och lätt tungviktsmästaren Jon Jones:

– Förklaring till Silvas förstaplats: han har flest snygga avslut på sitt CV. Framspark mot ansiktet, uppåt-armbåge (även om det var utanför UFC) och Thai-knän som ledde till ansiktsfrakturer. Lång lista av fantastiska avslut. Jag och Anderson Silva har de mest underhållande och viktiga avsluten i sporten!

Enligt McGregor är den kommande Hall Of Fame-mästaren “Rush” St-Pierre på tredjeplats medan “Bones” Jones är på fjärde- eller eventuellt på delad tredjeplats:

– GSP är på tredjeplats. Mycket mindre imponerande avslut men mästare i två viktklasser. Han är dock långt bakom oss. Anledningen är att han lämnade welterviktsklassen efter att han tog mycket stryk och var om ett kontroversiellt domslut. Han återvände aldrig för att ta sig an fighters i welterviktsklassen och han satte stopp för Anderson-matchen. GSP bytte endast viktklass när en enögd motståndare presenterades. Han tog aldrig några risker.

– Jon är på fjärdeplats, kanske delad tredjeplats. Många fler imponerande avslut än GSP men bara mästare i en viktklass. Anledningen att han är på fjärdeplats: flera glanslösa prestationer som lett till domslut. Flera har också varit tveksamma. Han försöker undvika att ta stora risker i tungvikt och undviker mästaren.

Men trots att “The Notorious” delar med sig av sin lista så adderar han även att det finns en stor asterisk: doping. Både Silva och Jones har testat positivt för diverse preparat under sina aktiva år:

 – Jag nämnde inte doping i samband med flera deltagare på listan, även om det gör mig till den klara ettan över de bästa fighters genom tiderna, plus att jag fortfarande är aktiv. Prestationshöjande substanser är skamligt och kastar stort tvivel över alla vinstsviter och avslut. Jag har avslutat massor av fuskare.

För att vara en sann mästare och den bästa genom tiderna måste du kunna göra allt!


LÄS MER: Här är världens 100 största MMA-legendarer – genom alla tider!

LÄS OCKSÅ: Ny UFC-ranking: Alexander Gustafsson backar – Glover Teixeira går om!


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara