Conor McGregor donerar äntligen miljonerna – men inte till Dustin Poirier!

✔ McGregor pungar ut 4,2 miljoner kronor ✔ "Tack Conor för att du hjälper våra barn"

UFC-stjärnan Conor McGregor har gjort slag i saken och donerar det mångmiljonbelopp som han lovade inför sin match mot Dustin Poirier.

Men istället för att ge 500,000 dollar (ca. 4,2 miljoner kronor) till Poiriers välgörenhet The Good Fight så har irländaren istället valt att donera beloppet till Boys & Girls Club of Acadiana.

Organisationen som fick McGregors donation ligger i Poiriers hemstad Lafayette i Louisiana, USA. De arbetar med barn och ungdomar i 6-18 årsåldern och fokuserar på bland annat utbildning och hälsosamt leverne.

Den stora donationen kommer efter ett uppmärksammat Twitter-bråk mellan McGregor och Poirier. Inför deras lättviktsdrabbning i januari lovade nämligen McGregor att donera 500,000 dollar, men Poirier gick ut offentligt med att “The Notorious” inte följt upp sitt löfte.

Det skapade en hetsk konversation mellan dem som nästan resulterade i att deras trilogimatch ställdes in. McGregor kallade Poirier för en “inavlad lantis” och det var inte förrän “The Diamond” sagt att han gjort ett misstag som mötet blev officiellt.

 – Som ni alla vet så brinner jag för min välgörenhet, förklarade Poirier. Jag förhastade mig när jag pratade öppet om Conors och min stiftelses privata angelägenheter. Det var mitt fel. Vi lever och vi lär. Att sprida positivitet och göra gott är mitt mål.

 

Boys & Girls Club of Acadian tackade McGregor för den generösa donationen.

 – Vi fick ett oväntat samtal i förra veckan och kan med ödmjukhet avslöja att Conor McGregor donerat 500,000 dollar. Denna investering förändrar allt! Tack Conor för att du hjälper våra barn och ger dem vad de behöver för att växa och trivas i sommar!

Värt att nämna är att Poirier samarbetat med organisationena sedan tidigare. The Good Fight lämnade även en positiv kommentar på inlägget där “The Notorious” fick ett stort tack.


RELATERAT


UFC 264: Conor McGregor vs Dustin Poirier

Den 10 juli kommer burdörren att än en gång stängas bakom McGregor och Poirier. Lättviktsmötet markerar deras tredje match och de har just nu varsin vinst i bagaget.

Med största sannolikhet kommer vinnaren av trilogin att få nästa titelchans. Lättviktsdivisionen står just nu utan mästare men den 15 maj kommer Michael Chandler och Charles Oliveira att göra upp om den vakanta titeln.

McGregor sade nyligen att matchen mot Poirier endast är ett steg i en större plan. “The Notorious” planerar att ta hem lättviktstiteln och sedan gå upp en viktklass för att ta hem även det bältet. Tror du att han lyckas?

Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara