Conor McGregor utmanar Dustin Poirier – UFC kommer INTE gilla hans förslag!

✔ Stjärnorna överens: "Har noll att göra med UFC"

I juni sa superstjärnan Conor McGregor – för tredje gången – att han skulle lägga ner UFC-karriären och gå i pension. Men efter nya skandalrubriker och otippade uppgifter om stor boxningsmatch, så är irländaren nu återigen på jakt efter en MMA-fight.

Han vill dock göra det utan UFC. Och världstvåan Dustin Poirier är på.


SE ÄVEN: Oväntade beskedet – Conor McGregor kan återvända redan i år


Conor McGregor föreslår “uppvisningsmatch”

McGregor tror sig ha hittat en lösning som skulle möjliggöra en MMA-match utanför UFC. Nämligen att kalla fighten för en “uppvisningsmatch” och skänka överskottet till välgörenhet.

Förslaget framfördes nyligen till Poirier – som genast tackade ja.

Conor McGregor vs Dustin Poirier

Kan Conor McGregor (vänster) och Dustin Poirier (höger) mötas i MMA utan att UFC-organisationen är inblandad? Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports / Andre Broussard/Special to the Advertiser

I en ordväxling på Twitter skriver bägge två “uppvisningsmatch” inom citationstecken, som om de vill antyda något annat. I tråden framgår också att de är överens om att göra upp den 12 december i Dublin, Irland – samt att McGregor vill donera en halv miljon dollar (ca. 4,5 miljoner kronor.) till Poiriers välgörenhetsorganisation The Good Fight Foundation.

– Vi säljer det genom pay-per-view eller fixar en TV-deal, och så tar vi även fram andra välgörenheter som står nära mitt hjärta. Jag är inblandad i många, skriver Conor McGregor.

Vidare vill McGregor att matchen ska genomföras i öppenvikt utan någon invägning, och att eventet ska arrangeras av hans egen promotionfirma McGregor Sports and Entertainment i samarbete med The Good Fight Foundation.

– Jag täcker alla resekostnader för dig och din familj, fortsätter McGregor i Twittertråden.

– Jag är på, vi kör! Många kommer att gynnas av detta, svarar Dustin Poirier.

Se hela Twittertråden nedan mellan McGregor och Poirier nedan!

Jorge Masvidal reagerar: “Donerar mer än gärna”

Det dröjde inte heller länge innan initiativet engagerade UFC:s BMF-mästare Jorge Masvidal.

– Jag kommer att titta och donerar mer än gärna till Dustin Poiriers välgörenhet The Good Fight Foundation den 12 december, skriver Jorge Masvidal.

– My man! Vi ses snart, svarar Poirier.

Nämnas bör att McGregor och Poirier har mötts en gång tidigare. Detta på UFC 178 för nästan exakt sex år sedan, när de båda tävlade som fjäderviktare.

McGregor vann den matchen via teknisk knockout i rond ett.

Conor McGregor i tjafs med UFC-chefen

Att McGregor nu vill få till en match utanför UFC, vare sig vi pratar boxningsfighten mot Manny Pacquiao eller välgörenhetsmatchen mot Poirier, har troligen att göra med hans frustration mot den världsledande MMA-organisationen.

Läckta direktmeddelanden mellan McGregor och UFC-bossen Dana White vittnar nämligen om hur han bett om flera matcher 2020 – utan framgång. “The Notorious” har som känt inte tävlat sedan i januari, och ska som tidigast ha erbjudits en ny fight i juli. Detta var innan coronapandemin svepte över världen.

Enligt den läckta chatten ville McGregor gå en match i maj mot “vem som helst”, följt av en match i augusti mot Diego Sanchez för att sedan runda av året med en rematch mot Khabib Nurmagomedov innan årsskiftet.

Att McGregor publicerade skärmdumparna från sin ordväxling med White uppskattades inte av UFC-chefen, som nyligen sa att det “bröt mot manskoden” och att det är “bland det smutsigaste man kan göra”. McGregor har i sin tur svarat med att White var den som bröt mot koden först, genom att ljuga om att han skulle ha tackat nej till matcher.

White sa nyligen att han inte hört något alls om boxningsmatchen mot Pacquiao – vilket McGregor viftade bort som en ren lögn.

Nu återstår det att se vad UFC-bossen har att säga om uppvisningsmatchen mot Poirier.

Conor McGregor

Relationen mellan Conor McGregor och Dana White är knappast på topp just nu. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports


LÄS MER: Dana White förbannad på Conor McGregor: ”Väldigt fult gjort!”

LÄS OCKSÅ: Conor McGregor slår tillbaka mot UFC-chefen: “Sluta ljug!”


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...