Kritiken – mot Conor McGregors förberedelser

✅ Experten: "Är en röd flagga"

Flera har tidigare ifrågasatt den irländske superstjärnan Conor McGregors matchförberedelser. Det har handlat om alltifrån “touch butt in the park” inför Nate Diaz-matcherna, till märkliga uppvärmningsövningar inför boxningsmatchen mot Floyd Mayweather.

Nu har “The Notorious” metoder återigen ifrågasatts, inför UFC-återkomsten mot Donald “Cowboy” Cerrone. Detta efter att irländarens tränare John Kavanagh i en nylig intervju avslöjat att det är McGregor själv som styr och ställer under träningen inför comebacken, då han “vet mer om fighting än oss alla tillsammans”.

En som anser att detta är problematiskt är MMA-experten Luke Thomas.

– Jag gillar inte vad jag hör här, säger Thomas. Jag har pratat med många framgångsrika coacher och fighters, och ingen har någonsin sagt att det där skulle vara ett framgångsrecept, fortsätter han.

“Är en röd flagga”

Thomas menar att man självklart inte ska gå in och bestämma exakt vad en fighter som McGregor ska göra. Däremot är det viktigt att en duktig tränare kommer fram till en gameplan tillsammans med fightern.

– Det han (John Kavanagh, reds. anm.) säger här är att det är Conor som dikterar träningslägret. I vilket scenario som helst ska en tränare och en fighter alltid samarbeta. Om det han säger är sant, och Conor McGregor bestämmer allting, så är det en röd flagga för mig, säger Thomas.

Conor McGregor tar sig an Cerrone på UFC 246 den 18 januari i Las Vegas – och MMAnytt kommer att vara på plats på galan.

Hör Thomas resonemang i videon ovan!

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...