Conor McGregor fortsätter driva med “teddybjörnen” Khabib – efter pensionen

✔ McGregor: Khabib har ingen kraft ✔ Datumet: då återvänder "The Notorious" McGregor till oktagonen!

Ärkerivalerna och före detta UFC-mästarna Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov har inte begravt stridsyxorna.

Åtminstone inte “The Notorious” McGregor som fortsätter att adressera Khabib på sociala medier efter en uppmärksammad pension från sporten. 

19 mars sedan stod det nämligen klart att Khabib officiellt lämnar ifrån sig lättviktsbältet och en ny divisionsmästare kommer att krönas. “The Eagle” lämnar därmed MMA-världen med ett obesegrat matchfacit, däribland en submissionvinst över McGregor i oktober 2018.

Mötet mellan Khabib och McGregor är den högst säljande MMA-galan i historien. Trots att McGregor förlorade så fortsätter irländaren att både pika och håna Khabib. I ett av sina senaste inlägg poängterar McGregor ut att Khabib inte har många TKO/KO-vinster under sina närmare 30 matcher.

 – Åtta TKO/KO-vinster på 30 matcher = ingen kraft. Glöm inte det teddybjörnen, skrev McGregor.

Under sina tjugonio professionella MMA-matcher har Khabib åtta TKO/KO-vinster, tio vinster via domslut och elva via submission. Sina tre senaste motståndare avslutade Khabib via submission: McGregor, Dustin Poirier och Justin Gaethje.

McGregor följde upp sitt inlägg med en retweet från sin senaste seger, en TKO-vinst mot Donald Cerrone i januari 2020.

 – Det här är kraft!


RELATERAT


När återvänder Conor McGregor?

Conor McGregor är inne i karriärens värsta svacka med två förluster i sina tre senaste matcher. Han gjorde en uppmärksammad comeback under UFC 257 i januari i år då han gick en returmatch mot Poirier.

Trots att McGregor vann den första ronden så lyckades “The Diamond” Poirier vända matchen. Med en kombination av bensparkar och slag överrumplades McGregor halvvägs in i andra ronden och blev avslutad.

Det var första gången McGregor förlorade via TKO och nu väntar en trilogimatch.

Enligt ESPN-journalisten Ariel Helwani var McGregor vs Poirier 3 planerad att ta vid under UFC 262 den 15 maj, men förhandlingarna har dröjt. Därför valde UFC att istället boka in Charles Oliveira vs Michael Chandler i en titelmatch om lättviktsbältet på det datumet.

Nu siktar UFC på att köra trilogimatchen den 10 juli, i vad som förväntas bli UFC 264.

Kategorier
Conor McGregorKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara