Från vänster: Conor McGregor och Frankie Edgar. Foto: MMAnytt

Vill se Conor McGregor i stormatch mot forne mästaren – innan årets slut

✅ Tränarens önskan: "Vore det upp till mig, så ..."

Conor McGregor har inte gått någon UFC-match sedan han föll mot lättviktsmästaren och rivalen Khabib Nurmagomedov förra året.

Sedan dess har många olika fighters försökt få till ett möte mot irländaren, men hittills har ingen konkret matchning uppnåtts.

Läs mer: Conor McGregors mystiska hint får MMA-världen att spekulera hejvilt

McGregors tränare John Kavanagh har dock en speciell motståndare i siktet – nämligen den tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar.

– Jag tror att han (McGregor, reds. anm) mot Frankie Edgar vore en jättebra fight. Jag tror att den var på gång när Conor fightades i fjädervikt. Frankie är en tidigare världmästare, och en grym fighter, säger Kavanagh till The Mac Life.

Tränaren vill också få till matchningen så snart som möjligt.

–  Om det vore upp till mig skulle jag vilja se matchen mot Frankie Edgar i år, om det är möjligt, fortsätter tränaren.

“En stil vi är vana vid”

Kavanagh menar vidare att Edgar är en motståndare som aldrig bör underskattas. Samtidigt menar han att McGregor har det som krävs för att hantera den tidigare mästaren.

– Frankie har en fightstil som är svår att hantera. Man måste träna väldigt hårt innan man möter en sådan motståndare. Men det är också en stil som vi är vana vid sedan tidigare, till och med från McGregors första match med Marcus Brimage. En liten, snabb kille, med snabba händer och bra brottning, avslutar John Kavanagh.

Nu återstår att se om matchningen mellan McGregor och Edgar blir till verklighet – och om det sker innan årets slut.

 

Vill ni se McGregor vs. Edgar? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara