På denna dag: Conor McGregor gör sin amatör-debut i MMA – vinner via TKO!

✔ 14 år sedan: matchen som startade Conor McGregors fantastiska karriär!

För exakt 14 år sedan steg en ung Conor McGregor in i ringen för att göra sin amatör-debut i MMA. Han tävlade i den numera nedlagda MMA-organisationen Irish Ring of Truth och tog sig an Kieran Campbell.

“The Notorious” McGregor var 18 år och det var få som förstod vilket enorm inflytande han skulle få för sporten i ett senare skede. I den ringen var han endast ytterligare en fighter som försökte få livet att gå ihop.

Själva matchen skulle dock inte vara länge. McGregor överrumplade Campbell och var aldrig i fara. Redan i första ronden hade han avslutat honom och han gjorde ingenting för att dölja sin glädje.

Matchen skulle vara hans enda amatörmatch i MMA och över ett år senare gjorde han sin proffsdebut i Cage of Truth 2. Hans två första matcher slutade också med TKO-vinster men det var denna match som påbörjade hans framgångssaga som ännu inte är avslutad.HETAST JUST NU


Vad väntar Conor McGregor?

Conor McGregor är inne i karriärens värsta svacka. Han har förlorat två av sina tre senaste matcher och han blev dessutom avslutad via TKO/KO för första gången när han under UFC 257 mötte Dustin Poirier.

McGregors stjärnstatus må ha fått sig en törn men han fortsätter att vara sportens absolut största stjärna. Nu när Khabib Nurmagomedov sagt att han lämnar UFC så lämnar det dörren öppen för lättviktsklassens toppskikt.

Trots att “The Notorious” inte längre befinner sig i den absoluta toppen så kommer han fortfarande att få specialbehandling av UFC. Organisationen pratar nu om en returmatch mot “The Diamond” Poirier men det finns en hake!

En sak är dock säker, nästa gång McGregor kliver in i buren så kommer MMA-världens strålkastare att än en gång att riktas mot honom.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara