Conor McGregor hyllar Nate Diaz – vill avsluta deras trilogi!

✔ Detta behöver UFC göra för att göra matchen EXTRA intressant!

Conor McGregor är inplanerad att starta året med UFCs första numrerade gala i ett möte mot Dustin PoirierUFC 257. Fighten är galans huvudmatch och äger rum den 23 januari i Abu Dhabi på Yas Island.

När den irländska världsstjärnan återvänder till UFC kan vi förvänta oss att det finns många alternativ att välja på efter det planerade mötet mot “The Diamond” Poirier.

I en intervju från McGregors träningsläger i Dubai pratar han om sin retur till lättviktsdivisionen. “The Notorious” McGregor säger bland annat att han ser fram emot att starta en ny period i sin karriär, likt hans framgångsrika era som mästare i fjädervikt.

– Jag vill spendera en tid i lättvikt, sade McGregor till The Mac Life. När jag debuterade i UFC var det i fjädervikt och jag klättrade till toppen av divisionen. Jag gav mitt allt i den viktklassen och tog mig igenom den lika enkelt som en motorsåg klyver smör.

– Vann interimtiteln, följt av att ena den mot titelhållaren. Sedan lämnade jag divisionen för att jaga nya höjder av framgångar. Jag gick till lättvikt och blev mästare i divisionen och den första att hålla två mästartitlar samtidigt i [UFCs] historia.

McGregor skrev in sig i historieböckerna när han blev den första mästaren att hålla i två UFC-titlar samtidigt. Det öppnade upp för flera lukrativa möjligheter utanför MMA och UFC.

– Som vi alla vet fick jag möjligheten att möta Floyd Mayweather i boxning och det gick som det gick. Därefter gick jag upp ytterligare en viktklass till weltervikt vilket gjorde att jag aldrig fick chansen att lämna ett avtryck i lättviktsdivisionen likt det jag åstadkom i fjädervikt.

– Jag vill rensa ut lättviktsdivisionen på samma sätt som jag gjorde i fjädervikt. Det finns många bra motståndare att möta och duktiga fighters. Men jag känner att jag är flera nivåer över dem. Så jag skulle vilja ge det ett nytt försök.


HETAST JUST NU


Titelmatch i boxning eller Conor McGregor vs. Nate Diaz 3?

Trots McGregors planer på att ta över lättviktsklassen finns det många andra alternativ att välja på. Som MMAnytt tidigare rapporterat kan en boxningsmatch mot Manny Pacquiao bli aktuell.

Han verkar dock ännu mer intresserad av att avsluta sin trilogi mot Nate Diaz, mot vilken han gick två matcher mot under 2016. De två McGregor vs Diaz-matcherna är några av de mest lukrativa i UFC-historia och toppas endast av Khabib vs. McGregor.

– Det finns många lockande alternativ, skattkistor som hela tiden blir presenterade för mig. Det pratas om titelmatcher i boxning och diskussioner kring att avsluta min trilogi mot Nate Diaz.

– Jag har hört Dana White prata om att Diaz kommer göra en retur till [lättvikt] och jag skulle älska att få tävla mot honom igen. Om vår tredje match blir om lättviktstiteln skulle det vara mycket speciellt. Så det finns mycket att välja på och vi får se vad som är mest lockande. Jag är redo oavsett.

På frågan om vem Diaz bör möta härnäst fortsätter McGregor att väcka liv i den eftertraktade trilogin mellan McGregor vs. Diaz.

– Om Diaz går ner till lättvikt borde det vara för att möta mig. Han är en krigare och dyker alltid upp för att slåss. Diaz behöver inte någon uppvärmningsmatch och jag känner att en titelmatch mot mig är det korrekta beslutet.

– Men jag kan möta honom oavsett viktklass. Vår trilogi var i weltervikt så varför ändra på det? Men har vi ett bälte att fightas för går det givetvis före. Det hade varit en fantastisk utmaning att möta Diaz i lättvikt.

Vad som blir McGregors nästa utmaning återstår att se. Mycket står på spel i matchen mot Poirier och är avgörande för vem som kommer få nästa titelchans. Det finns dessutom många frågetecken i divisionen, bland annat ifall mästaren Khabib Nurmagomedov någonsin kommer tillbaka.

Både UFC-chefen White och McGregor har uttryckt en önskan om att boka en returmatch mellan Khabib och McGregor ifall UFC 257 avslutas med en vinst för “The Notorious”.

 

Vill du se McGregor vs Diaz 3?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorDana WhiteKhabib NurmagomedovNate DiazNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara