Conor McGregor vs Jorge Masvidal kan bli av – på mystiska UFC-ön!

✔ UFC-chefen: "Är möjligt"

Matchen såg ut att aldrig bli av – men nu kommer vändningen. Superstjärnan Conor McGregor och BMF-titelhållaren Jorge Masvidal kan mötas i en stor UFC-fight.


LÄS MER: Här läxar Conor McGregor upp världsmästaren i boxning

LÄS OCKSÅ: Jorge Masvidals hälsning – till svenske profilen: “Tror du jag glömt?”


Dana White, vd för den världsledande MMA-organisationen, har tidigare sagt sig vara emot det potentiella toppmötet. “Masvidal är för stor för Conor,” hette det då.

Det senaste beskedet från White säger dock något helt annat.

Jorge Masvidal vann titeln som UFC:s “baddest motherf*cker” (BMF) när han besegrade Nate Diaz på UFC 244 i november. Den unika titelmatchen skulle vara en engångsföreteelse – men nu kan han trots allt försvara bältet mot Conor McGregor, enligt UFC-chefen Dana White. Foto: Sarah Stier-USA TODAY Sports

Conor McGregor vs Jorge Masvidal på Fight Island? “Möjligt”

Nu menar UFC-bossen att han kan tänka sig att boka McGregor vs Masvidal, som skulle kunna äga rum på organisationens mystiska privatö. Detta istället för en titelmatch mellan Masvidal och Kamaru Usman, som tidigare var i görningen.

– Usman-matchen är logisk. Det är fighten som behöver bli av om Masvidal vill ha en titelchans. Men just nu finns det en annan intressant fight därute för honom, säger Dana White i podcasten Menace and The Man Show.

White får då frågan om Masvidal kan tänkas försvara sitt BMF-bälte mot just McGregor.

– Du har en väldigt bra poäng. Det är också möjligt, svarar han och tillägger:

– Conor mot vem som helst är en massiv fight.

Conor McGregor var senast aktuell när han knockade veteranen Donald “Cowboy” Cerrone i sin comeback på UFC 246 i januari. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Det är fortfarande hemligt var den nya UFC-ön – som börjat kallas för “Fight Island” – är belägen, men lösa rykten har redan pekat ut en plats med ett mörkt förflutet. Syftet med ön ska vara att arrangera matcher där internationella fighters kan medverka, eftersom många inte kan ta sig till USA på grund av coronapandemin.


RELATERAT: Khabib vs McGregor 2 kan bli av – här är hutlösa lönen


Vad säger ni läsare – vill ni se stormatchen på Fight Island? Vem vinner om stjärnorna gör upp? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorJorge MasvidalSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara