Avslöjar: Skadan stoppade McGregor – från att möta publikfavoriten

✅ Förberedde sig för toppmatch - då var olyckan framme

Conor McGregor har inte gått någon UFC-match sedan superfighten mot Khabib Nurmagomedov i höstas, som stjärnan förlorade via submission. På sistone har fler rubriker runt dubbelmästare handlat om diverse skandaler – än om någon comeback till buren.


LÄS MER: Blev slagen av McGregor – nu talar han ut: “Kan ta stryk”

LÄS OCKSÅ: Conor McGregor bryter tystnaden – efter skandalen: “Jag gjorde fel”


Men faktum är att McGregor var på väg att återvända till buren i somras. Vi har tidigare fått höra att det var snack om matcher mot Anthony Pettis såväl som Justin Gaethje, och nu kan McGregor själv avslöja att han planerades möta den sistnämnda i New York i juli.

– Jag höll på att förbereda mig för slutet av juli i Madison Square Garden. Jag var i grym form, Ariel. Mentalt och fysiskt så bra jag någonsin varit. … Diskussionerna gick framåt. Motståndare föreslogs. Jag brydde mig inte riktigt om motståndet. Jag ville ha likheter med Khabib Nurmagomedov, för att förbereda mig för det, för han ville inte ha rematchen, säger Conor McGregor i en ny intervju med ESPN:s Ariel Helwani och fortsätter:

– Jag tror att det lutade åt Justin Gaethje vid tillfället.

Bröt “den berömda vänsterhanden” i sparring

Planerna skrotades dock när McGregor bröt handen och tvingades genomgå en operation. Enligt honom själv uppstod skadan i sparring, när han sänkte en träningskamrat med högern – för att sedan följa upp med en “emotionell” vänster på marken som orsakade frakturen.

– Det har varit en psykologisk kamp med den där vänstern, den berömda vänsterhanden. Men det var högerhanden som golvade motståndaren från början. Jag har gjort ett grymt jobb med min höger – ännu mer nu när vänstern har varit obrukbar. Men jag är tillbaka nu, säger McGregor och berättar att han precis varit på ett läkarbesök – där han fick klartecken att börja grapplas igen.

Varken tid, plats eller motståndare är bestämt för McGregors nästa fight – men enligt honom är en återkomst innan årsskiftet möjlig.


LÄS MER: Conor McGregor om Nate Diaz beslut: “Klandrar dig inte”


Vad säger ni läsare – borde UFC göra ett nytt försök att boka Conor McGregor vs. Justin Gaethje? Kommentera!

Kategorier
Conor McGregorJustin GaethjeSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...