Expertkritiken mot Conor McGregor – efter framtidsbeskedet

✔ "Det vände fansen emot honom"

Precis efter att lördagens UFC 250 tog slut fick vi reda på att Conor McGregor går i pension – igen.

LÄS MER: Förklaringen – därför går Conor McGregor i pension


Detta genom en tweet som superstjärnan skickade ut precis efter galans sista match, Amanda Nunes dominanta titelförsvar mot Felicia Spencer.

Kritik mot Conor McGregor: “Varför?”

Men nu riktas kritik mot irländaren för att han valde att meddela sitt beslut precis vid den tidpunkten. Det är den respekterade MMA-journalisten Ariel Helwani som tycker att McGregor kunde ha väntat lite med beskedet.

Det uppger han på ett nyligt avsnitt av Tim & Sid podcast.

– Varför var han tvungen att göra det under lördagen? Det hade varit en lika stor nyhet om han gjorde det idag. Varför var du tvungen att göra det medan Amanda Nunes var på väg ut från buren, tillbaka till omklädningsrummet. Det vände definitivt fansen emot honom, menar Helwani.


LÄS OCKSÅ: Khabib-agentens attack mot McGregor


Conor McGregor UFC MMA pensionsbesked expertkritik

Den tidigare dubble UFC-mästaren Conor McGregor meddelade att han går i pension under helgen. Nu får han kritik för hur han hanterade beskedet. Foto: Dan MacMedan-USA TODAY

Tror inte på beskedet

Helwani påpekar dock helt riktigt att detta inte är första gången McGregor meddelar sin pension, och att han tror att irländaren kommer att återvända till sporten.

Han påminner om att han intervjuade McGregor när han pensionerade sig förra året, och att stjärnan då sade att han nog aldrig skulle sluta fightas.

– Om jag tror att Conor McGregor kommer att återvända någon gång? Ja. Jag tror att folk bara blir distraherade av ordet pension, säger Helwani.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara