"The Notorious" Conor McGregor. Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports

Conor McGregor utreds för nytt fall av sexuellt ofredande

✅ UFC-stjärnan nekar till anklagelserna

MMA-stjärnan Conor McGregor är i blåsvädret. Igen.

“The Notorious,” som är den första som lyckats hålla två mästarbälten samtidigt i UFC, utreds nu för ännu ett fall av sexuellt ofredande i Irland. En kvinna i 20-årsåldern nämligen ha blivit sexuellt ofredad i en bil parkerad utanför en pub i Dublin förra veckan.

Av juridiska skäl omskrivs McGregor i vanlig ordning som en “välkänd irländsk sportstjärna” i irländska medier, men genom källor med insyn kan högaktade New York Times återigen bekräfta att anklagelserna riktas mot just McGregor.

“Conor McGregor drabbas ofta av ryktesspridning”

Det ska understrykas att 31-åringen varken har gripits, delgivits misstanke eller ens förhörts om händelsen i skrivande stund, och att en pågående förundersökning inte innebär att McGregor gjort sig skyldig till brott.

– Förundersökningen pågår och ingen har gripits i nuläget. På grund av utredningens natur ger vi inga ytterligare kommentarer i nuläget, säger den irländska polismyndigheten, Garda, i ett uttalande till NY Times.

Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

McGregors irländska advokat har inte velat ge någon kommentar. Via sin publicist nekar stjärnan dock till anklagelserna:

– Conor McGregor drabbas ofta av ryktesspridning. Han dementerar starkt all eventuell rapportering som anklagar honom för sexuellt ofredande, lyder uttalandet som skickats till NY Times per e-post.

Tydligt mönster – av att hamna i kläm med lagen

Man ska naturligtvis undvika att dra förhastade slutsatser så här tidigt i en brottsutredning. Samtidigt kan man konstatera att det finns ett tydligt mönster kring McGregor, som nu hamnat i kläm med lagen vid flera olika tillfällen på kort tid. Stjärnan står åtalad för ringa misshandel och riskerar sex månaders fängelse samt böter, efter att en övervakningskamera fångat hur han slog till en man i 50-årsåldern på en pub i Dublin.

Vidare utreds McGregor misstänkt för ett annat fall av sexuellt ofredande i Dublin, som MMAnytt tidigare rapporterat om.

Förutom ett antal fortkörningar – som till slut gav stjärnan ett indraget körkort i sex månader i Irland – har han också hamnat i rättsligt trubbel i USA. Där har McGregor dock klarat sig lindrigt undan hittills. Efter den ökända bussattacken i Brooklyn dömdes han endast på en av totalt tolv åtalspunkter genom en så kallad “plea deal” – vilket gav honom en skonsam påföljd bestående av fem dagars samhällstjänst samt en till tre dagars terapi för ordningsstörande beteende. Tidigare i år slapp han dessutom åtal för mobilattacken i Florida, efter att ha nått en överenskommelse med målsägande utanför rätten.


Mer om Conor McGregor-skandaler här på MMAnytt:


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...