"The Notorious" Conor McGregor. Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports

Conor McGregor utreds för nytt fall av sexuellt ofredande

✅ UFC-stjärnan nekar till anklagelserna

MMA-stjärnan Conor McGregor är i blåsvädret. Igen.

“The Notorious,” som är den första som lyckats hålla två mästarbälten samtidigt i UFC, utreds nu för ännu ett fall av sexuellt ofredande i Irland. En kvinna i 20-årsåldern nämligen ha blivit sexuellt ofredad i en bil parkerad utanför en pub i Dublin förra veckan.

Av juridiska skäl omskrivs McGregor i vanlig ordning som en “välkänd irländsk sportstjärna” i irländska medier, men genom källor med insyn kan högaktade New York Times återigen bekräfta att anklagelserna riktas mot just McGregor.

“Conor McGregor drabbas ofta av ryktesspridning”

Det ska understrykas att 31-åringen varken har gripits, delgivits misstanke eller ens förhörts om händelsen i skrivande stund, och att en pågående förundersökning inte innebär att McGregor gjort sig skyldig till brott.

– Förundersökningen pågår och ingen har gripits i nuläget. På grund av utredningens natur ger vi inga ytterligare kommentarer i nuläget, säger den irländska polismyndigheten, Garda, i ett uttalande till NY Times.

Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

McGregors irländska advokat har inte velat ge någon kommentar. Via sin publicist nekar stjärnan dock till anklagelserna:

– Conor McGregor drabbas ofta av ryktesspridning. Han dementerar starkt all eventuell rapportering som anklagar honom för sexuellt ofredande, lyder uttalandet som skickats till NY Times per e-post.

Tydligt mönster – av att hamna i kläm med lagen

Man ska naturligtvis undvika att dra förhastade slutsatser så här tidigt i en brottsutredning. Samtidigt kan man konstatera att det finns ett tydligt mönster kring McGregor, som nu hamnat i kläm med lagen vid flera olika tillfällen på kort tid. Stjärnan står åtalad för ringa misshandel och riskerar sex månaders fängelse samt böter, efter att en övervakningskamera fångat hur han slog till en man i 50-årsåldern på en pub i Dublin.

Vidare utreds McGregor misstänkt för ett annat fall av sexuellt ofredande i Dublin, som MMAnytt tidigare rapporterat om.

Förutom ett antal fortkörningar – som till slut gav stjärnan ett indraget körkort i sex månader i Irland – har han också hamnat i rättsligt trubbel i USA. Där har McGregor dock klarat sig lindrigt undan hittills. Efter den ökända bussattacken i Brooklyn dömdes han endast på en av totalt tolv åtalspunkter genom en så kallad “plea deal” – vilket gav honom en skonsam påföljd bestående av fem dagars samhällstjänst samt en till tre dagars terapi för ordningsstörande beteende. Tidigare i år slapp han dessutom åtal för mobilattacken i Florida, efter att ha nått en överenskommelse med målsägande utanför rätten.


Mer om Conor McGregor-skandaler här på MMAnytt:


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...