Conor McGregors nästa match: “Cowboy”, Diaz – eller Anderson Silva?

✅ Vad väntar härnäst för Conor McGregor? ✅ Superstjärnan har ögonen på tre potentiella matcher ✅ Hyllar legendaren: "Vore en ära"

Superstjärnan Conor McGregor är för närvarande avstängd efter storbråket på UFC 229. Men om drygt två månader kan han återvända till buren, frågan är bara: mot vem?

McGregors mål är på sikt att få till en returfight mot den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Men allt tyder på att “The Notorious” först kommer behöva möta någon annan, och irländaren har själv uttryckt sitt intresse för tre olika matchningar på sistone.

Donald “Cowboy” Cerrone

En potentiell match som redan blivit en stor snackis är McGregor mot den publikvänlige veteranen Donald Cerrone. Det är en match som bägge fighters tycks vilja få till – och som UFC:s vd Dana White verkar gilla.

“Cowboy” är ett välkänt och respekterat namn som nu är på jakt efter ett toppmöte. McGregor behöver å andra sidan en vinst mot en rutinerad motståndare för att ta sig tillbaka till titeln. Cerrone har redan sagt att han kommer knocka McGregor med en huvudspark i den andra ronden, hypen håller på att bubbla upp och vem vet – kanske detta till och med kan bli med ett interimbälte på spel?

Ledsen, Tony Ferguson och Dustin Poirier

Anderson Silva

En annan potentiell motståndare för Conor McGregor är – hör och häpna – Anderson Silva, tidigare mästare i MELLANVIKT (!). Det här är en fight som bägge parter har visat intresse för – men som UFC-bossen däremot är mer skeptisk till. Av förståeliga skäl.

Men McGregor har som känt en viss förmåga att få som han vill och det var faktiskt han som planterade idén om denna match, redan innan han mötte Nurmagomedov. Silva hakade på direkt och efter helgens UFC 234 blev tanken återigen aktuell.

McGregor har för övrigt en stark önskan om att få fightas i Brasilien och kort efter stjärnans avstängning är över äger UFC 237 i Curitiba – där Silva siktar på att fightas härnäst. Den här matchen är ju hur logisk som helst. Förutom att det är två viktklasser emellan dem, förstås – men vem bryr sig om sådana småsaker i dessa tider?

Nate Diaz

Sist men inte minst har vi den där trilogin med rivalen Nate Diaz, som Conor McGregor ständigt lovar kommer slutföras framöver medan Dana White hävdar motsatsen.

Kanske är fansen lite trötta på att höra om Diaz vid det här laget, men vem vill inte se honom fightas? Och kom igen, det står 1-1 mellan honom och McGregor – så kan det ju inte sluta!

McGregor vs. Diaz 3 kom ännu en gång på tals efter nattens event – på initiativ av irländaren. Silva är nämligen intresserad av en returmatch mot Nick Diaz, varpå McGregor föreslog en trilogi mot den yngre Diaz-brodern på samma gala.

Den måste ändå bli av förr eller senare, det vet vi ju alla innerst inne om man ska vara helt ärlig. Annars blir det liksom ett oavslutat kapitel och en oändlig diskussion om vem som egentligen skulle ha tagit hem den tredje och avgörande matchen. Så varför inte bara slänga lite pengar till Diaz-bröderna och köra på denna lösning?

Nate Diaz (vänster) och Conor McGregor (höger) efter deras blodiga returmatch på UFC 202, där McGregor kammade hem vinsten via majoritetsdomslut. Den första matchen, på UFC 196, vann Diaz via submission. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Vad tycker ni läsare – vem bör egentligen Conor McGregor ställas mot härnäst? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...