Conor McGregor om Nate Diaz: “Vill han mötas så blir det i lättvikt”

Lättviktsmästaren Conor McGregor säger att han inte har några problem med att möta Nate Diaz ännu en gång men att det isåfall blir i lättvikt.

Conor McGregor är öppen för idéen om att möta Nate Diaz i en returmatch men denna gång vill irländaren tävla i lättvikt, den viktklass som han just nu är mästare inom.

Det var i en intervju efter boxningsmatchen mot Floyd Mayweather som  McGregor sade att Diaz skulle behöva “komma ned” till lättvikt om en trilogi skulle bli av, något av ett intressant ordval då Diaz spenderat större delen av sin karriär i lättviktsklassen.

“I’m the 155 pound champion. I faced him at 170, he beat me, then I rematched him at 170, I beat him. Now I’m the 155 pound world champion, now if he wants that fight, he must come down — that’s a fair trade. I didn’t ask for the rematch at a lower weight, I asked for the rematch at the exact same weight. I thought that was a fair play move on my behalf and I came in and I won. So, now I won that and I won the 155 title after that, so if he wants the fight he has to make that 155 pound limit.” sade Conor McGregor till BBC News.

Allt prat om att möta Diaz och färdigställa trilogin lär inte falla varken topprankade Tony Ferguson, Khabib Nurmagomedov eller Kevin Lee i smaken.

Nurmagomedov har redan utmanat McGregor om en titelmatch i december och Ferguson och Lee är inbokade för en huvudmatch om interrimbältet i lättvikt och hoppas säkerligen på ännu en titelmatch om de vinner.

McGregor har gjort sig något av ett namn som en mästare som aldrig försvarat ett bälte trots att han varit mästare i två viktklasser i två olika organisationer (UFC och Cage Warriors).

Det återstår att se vad irländaren hittar på härnäst, just nu är han dock avstängd från all tävlan.

 

Vill du se McGregor vs. Diaz 3?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara