Conor McGregors talesperson kommenterar misstankarna om sexbrott

✅ Superstjärnan anklagas för sexuellt ofredande ✅ Talespersonen kastar känga mot UFC

Under kvällen rapporterades det att UFC-stjärnan Conor McGregor utreds av polis misstänkt för sexuellt ofredande.

Nu har McGregors talesperson, Karrn Kessler, uttalat sig om anklagelserna mot irländaren.

– Det här har cirkulerat ett tag och det är oklart varför det rapporteras nu. Att anta att Conors pensionsbesked tidigare idag på något sätt är relaterat till det här ryktet är helt felaktigt. Skulle Conor fightas i framtiden, så måste det vara i en miljö där fighters respekteras för deras värde, deras färdigheter, deras hårda arbete och deras dedikation för sporten, säger hon till MMAjunkie.

Conor McGregor säger sig gå i pension

McGregor gick tidigare under dagen ut med att han beslutat sig för att lägga ner MMA-karriären. Men det ska alltså inte ha något att göra med brottsmisstankarna som blev kända senare under kvällen.

Angående att detta har cirkulerat ett tag så syftar Kessler på att irländsk media rapporterat om anklagelserna mot en “irländsk sportstjärna.” I Irland strider det mot lagen att namnge misstänkta sexbrottslingar som inte dömts för brott. Efter rykten och spekulationer hos oseriösa sidor, så kunde New York Times idag som första seriösa nyhetskälla bekräfta att McGregor faktiskt var den misstänkta gärningsmannen.

För att inte spä på obekräftade rykten om allvarliga anklagelser, så valde MMAnytt tidigare att avstå från att rapportera om brottsmisstankarna mot McGregor. Nu står det klart att han är mannen som utreds, men det ska understrykas att den tidigare UFC-dubbelmästaren ännu inte har bevisats vara skyldig till brott.


RELATERAT: Conor McGregors 5 största skandaler


 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara