Conor McGregor till Khabib: “Glöm inte vem som skapade dig!”

✔ Kaxigt avsked från "The Notorious"

Khabib “The Eagle” Nurmagomedov har officiellt pensionerat sig från sporten och är inte längre UFC:s lättviktsmästare. Beskedet kom i slutet av veckan och en som passade på att kommentera beslutet var ingen mindre än rivalen Conor “The Notorious” McGregor.

McGregor blev avslutad av Khabib under titelmatchen på UFC 229 i oktober 2018. I den fjärde ronden klappade “The Notorious” till en så kallad neck crank.

Det var en spännande match där båda atleterna hade sina stunder. Inledningsvis lyckades Khabib med en nedtagning och kunde kontrollera första ronden. Men McGregor kämpade emot och fick in ett rejält knä från marken som såg ut att skada “The Eagle”.

I den andra ronden var det Khabib som stod för det bästa slaget när han exploderade med en högerkrok som fick McGregor att falla bakåt. På poängkorten efter matchen hade alla domare gett Khabib de två första ronderna och den tredje till “The Notorious”.

Detta skulle senare visa sig vara den första ronden Khabib förlorat genom sin karriär i UFC.


HETAST JUST NU


Conor McGregor låter inte Khabib pensionera sig i fred!

McGregor tog till sin Instagram och passade på att kommentera Khabibs val att pensionera sig. Deras match blev UFC:s mest sålda PPV:s genom tiderna och UFC-chefen Dana White försökte länge att få till ett returmöte.

Anledningen till att matchen var så stor berodde mycket på McGregors stjärnstatus, men också på Khabibs dominanta matchfacit. De hade även hettat till rejält på sociala medier där båda gått till personligt angrepp mot varandra. Det gick även så långt att McGregor attackerade en buss som Khabib befann sig på.

Att McGregor har höjt nivån på sporten råder det inget tvivel om. Men att han skulle ha varit den som skapat Khabibs karriär är mycket diskutabelt.

– Grattis till din pension grabben, vi hörs senare! Glöm aldrig vem som klev in i sporten och skapade dig.

– Kom ihåg folk, om ni hatar att gå ner i vikt – så behöver ni bara gå upp i viktklass! God bless, tillägger Conor McGregor.

Kategorier
Conor McGregorNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara