Conor McGregor förnekar alla anklagelser om sexuella övergrepp

✅ "Vi vet vad sanningen är ..."

UFC-stjärnan Conor McGregor avslöjade nyligen att han planerar en comeback till MMA-buren den 18 januari i Las Vegas.

Samtidigt anklagas irländaren för två olika fall av sexuella övergrepp i Dublin, som för närvarande utreds av den irländska polisen Gardai.

Nu meddelar “The Notorious” manager, Audie Attar, att stjärnan förnekar samtliga påståenden. Detta i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani.

– Han förnekar alla anklagelser om sexuell ofredande eller annat felaktigt beteende kraftigt. Vi förnekar det kraftigt, och det gör han också. I slutändan vet vi vem han är, och han vet vem han är, och vi vet vad sanningen är, säger Audie Attar i det senaste avsnittet av Ariel Helwani’s MMA Show.

“The Notorious” Conor McGregor. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Ryter till om irländska median: “Överdrivet och vidrigt”

De senaste månaderna har irländsk media rapporterat om flera obehagliga påståenden i ett stort antal artiklar – där McGregor av juridiska skäl beskrivs som en “irländsk sportstjärna” utan att namnges. Men eftersom New York Times har bekräftat att det är McGregor som utreds i de båda fallen, kan de rapporterade anklagelserna ändå knytas till hans namn.

Attar menar att de hela tiden följt linjen att inte kommentera vad de anser vara rykten utan substans. Inom kort planerar teamet dock att gå ut och konkret dementera vissa uppgifter som sprids i tidningarna.

– Det är överdrivet och vidrigt. Och det är en hel del som vi kommer att göra de kommande veckorna, bara för att dementera en hel del av skitsnacket som skrivits och sagts om honom där borta, fortsätter Attar, syftandes på uppgifter som rapporterats av de irländska mediasidorna.

UFC-bossen om anklagelserna: “Är så klart inte kul”

Likt McGregor och hans team har UFC varit rätt förtegna kring de pågående utredningarna. Men efter helgens UFC 244 tillfrågades vd:n Dana White om vad anklagelserna innebär för företaget, i en intervju med ESPN:s Brett Okamoto.

– Det är så klart inte kul. Jag menar, det är inga bra grejer, det är inget som vi blir glada över att få höra, sa Dana White då.

Bortsett från misstankarna om sexualbrott har McGregor hamnat i kläm med lagen vid flera andra tillfällen den senaste tiden. Så sent som i fredags erkände han sig skyldig till misshandel mot en 50-årig man i Dublin, vilket i resulterade i en bot på 1000 euro (ca. 10 500 kronor).

I sin intervju med Okamoto betonade White att McGregors nästa fight är långt ifrån klar. Attar påstår å andra sidan att ett offentliggörande kan komma redan denna vecka, i sin intervju med Helwani.


Mer om Conor McGregor på MMAnytt:


 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara