"The Notorious" Conor McGregor. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Conor McGregor riskerar sex månaders fängelse

✅ Ställs inför rätta - efter skandalen

MMA-stjärnan Conor McGregor står åtalad för misshandel. Nu är hans rättegång satt till fredagen den elfte oktober – alltså om exakt en vecka, rapporterar irländska Independent.ie.

McGregor, 31, ska upp i Dublins Distriktsdomstol. Brottet han misstänks för är från barincidenten i Dublin den sjätte april – där en video från en övervakningskamera har visat hur den tidigare UFC-dubbelmästaren gav sig på en man i 50-årsåldern. Nyheten blev en stor skandal världen över, flera månader senare när klippet släpptes av TMZ.

Maxstraffet för den misstänkta misshandeln är sex månaders fängelse, 1500 euro (ca. 16 200 kronor) i böter eller både och.

Conor McGregor erkänner: “Jag gjorde fel”

Efter att skandalvideon började få spridning talade McGregor ut om händelsen i en intervju med ESPN. Där erkände han själv att hans beteende var “fullständigt oacceptabelt.”

– Vad som än händer så förtjänar jag det. Jag tänker ta det här med huvudet före. Jag kommer inte gömma mig från det. Jag gjorde fel. Det var ett fullständigt oacceptabelt beteende från en man i min position, medgav Conor McGregor.

Detta är inte första gången McGregor hamnat i kläm med lagen. Förutom uppmärksammade brott så som bussattacken i Brooklyn och mobilincidenten i Florida, har han även ertappats med att köra för fort vid flera tillfällen – vilket ledde till att han fick sitt körkort indraget i sex månader i november.


LÄS MER: Blev slagen av McGregor – nu talar han ut: “Kan ta stryk”


 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...