Conor McGregor vs. Dustin Poirier 2 är OFFICIELL!

✔ Kontrakten påskrivna - stormatchen bokad och klar!

Det är nu helt officiellt att superstjärnan Conor McGregor återvänder till UFC för en rematch mot världstvåan Dustin Poirier.

Toppmatchen har länge varit i görningen, men tidigare var det endast Poirier som hade skrivit på sitt kontrakt. Nu har även McGregor gjort detsamma och fajten är därmed bokad och klar.

Matchen går i lättvikt (70,3 kilo) och blir huvudnumret på UFC 257 den 23 januari. Nyheten bekräftades nyligen av McGregors egna nyhetssajt The Mac Life, som även rapporterar att galan högst sannolikt kommer att äga rum på så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi även om platsen inte är bestämd ännu.

Conor McGregor vann första matchen 2014

Conor McGregor och Dustin Poirier möttes för första gången i fjädervikt (65,8 kilo) hösten 2014. Då vann McGregor via TKO i den första ronden. Sedan dess har de båda bytt viktklass och fortsatt etablera sig som toppfajters de senaste åren.

McGregor har hunnit med att vinna mästarbälten i både fjädervikt och lättvikt, medan Poirier å andra sidan lyckades vinna interimtiteln i lättvikt vid ett tillfälle.

Nu kommer de båda in till det högintressanta returmötet med storvinster bakom sig. McGregor vann sist mot Donald “Cowboy” Cerrone med en blixtsnabb knockout i januari, medan Poirier senast besegrade Dan Hooker via domslut efter ett galet krig.

Detta blir tredje gången som McGregor trotsar sitt egna pensionsbesked. Tidigare under året meddelade han nämligen återigen att han skulle lägga handskarna på hyllan – vilket alltså inte visade sig stämma den här gången heller.


LÄS MER: Conor McGregors nya skrytköp – se 19 meter långa lyxjakten!


 

Vem har ni som vinnare – McGregor eller Poirier? Kommentera!

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara