McGregor vs. Mayweather 2 ryktas bli av i UFC – med specialregler

✅ Ryktet: Superfighten blir av i buren - men inte under MMA-regler ✅ "Inga sparkar, inga nedtagningar, inga armbågar, inga knän..."

Den senaste tiden har det varit en hel del snack om den obesegrade boxningsstjärnan Floyd Mayweathers potentiella övergång till MMA och en möjlig returmatch i buren mot UFC-stjärnan Conor McGregor, efter deras stora boxningsmatch i somras som Mayweather vann via teknisk knockout.

I februari avslöjade den brittiske reportern Gareth A Davies, känd från både The Telegraph och BT Sport bland annat, att diskussioner fördes om att boka superfighten. Och så sent som i helgen sa Mayweather själv att han endast är redo att göra comeback för en match i oktagonen.

“Retirement has been great,” sa Mayweather i en intervju med Showtime (se videon ovan). “But as you know, and everybody know, I go into retirement, I come back. I go into retirement, I come back. Is it possible that I come back? Yes, but if I do come back, it has to be in the octagon.”

Uppgifter: Möts i UFC – med specialregler

Nu kommer nya uppgifter från Omar Al Raisi som är redaktör på The Sports Journal – den största sportsidan i Dubai. Enligt Al Raisis källor blir McGregor vs. Mayweather 2 bli av i oktagonen – dock inte under MMA-regler.

Istället ryktas superfighten gå under specialregler och bli mer av en boxningsmatch i en bur med MMA-handskar. Varken sparkar, nedtagningar, armbågar eller knän ska vara tillåtna – men enligt uppgifterna kommer det dock vara tillåtet att klincha. Ronderna sägs fortfarande vara fem minuter – hur många är emellertid oklart.

Enligt Al Raisi väntas matchen bli en co-promotion mellan Mayweather Promotions, UFC samt McGregor Sports and Entertainment.

Showtime kan bli ett hinder

Ett stort hinder som återstår innan McGregor vs. Mayweather 2 kan bokas är dock Showtime. Mayweather är under kontrakt med Showtime, som var med och promotade  boxningsmatchen mellan McGregor och Mayweather tillsammans med UFC. Och enligt “Money” måste både dem och CBS vara involverade även i hans eventuella comeback.

“If I do come back, Showtime and CBS has to be involved,” sa Mayweather.

Problemet är att UFC och Showtime inte har den bästa relationen. UFC:s vd Dana White har bestämt sagt att han vägrar att samarbeta med dem igen och gav ett snabbt svar på Mayweathers krav under presskonferensen efter helgens UFC 223.

“That ain’t happening. … That ain’t happening,” sa White innan han skämtsamt fortsatte:

“We’ll do it on HBO.”

Conor McGregor i rättsligt trubbel efter upploppet

Ett annat potentiellt hinder, åtminstone tillfälligt, är Conor McGregors pågående rättsprocess efter torsdagens skandalscener i Brooklyn, där han bland annat hade sönder en bussruta tillsammans med sitt entourage.

Flera personer – bland annat UFC:s Michael Chiesa och Ray Borg – skadade sig i samband med incidenten och förutom sitt egna rättsliga trubbel väntas McGregor även bli stämd av flera parter efter händelsen. Det som står klart just nu är att irländaren måste återvända till domstolen den 14 juni och det är för närvarande oklart när UFC skulle vara villiga att låta honom fightas igen.

I en senare tweet betonar Al Raisi att ingenting är påskrivet och färdigställt ännu.

Vem skulle vinna superfighten under dessa regler?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Mayweather vs. McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...