Corey Anderson och Ray Borg är inte längre del utav UFC

✔ Problem började hopa sig - efter sonens sjukdom ✔ "Overtime" byter organisation efter den tuffa förlusten

Den före detta titelutmanaren Ray Borg och den topprankade lätt tungviktaren Corey Anderson är inte längre en del utav UFC.

Det står nu klart att den fjärderankade Anderson kommer att fortsätta sin karriär i Bellator efter att ha tävlat i UFC sedan 2014. “Overtime” Anderson äntrade den världsledande organisationen då han vann The Ultimate Fighter 19 . Han har sedan dess kommit att klättra upp mot toppen av sin division och var nyligen nära en titelchans.

I sin senaste match kom dock Anderson att bli avslutad av Jan Blachowicz via KO i första ronden. Den hårda förlusten kom att rasera hans vinstsvit på fyra raka och allt tal om en titelmatch.

Anderson kom nyligen att avslöja att han varit med om en allvarlig olycka som han skyllde på den kommission som översåg UFC Fight Night: Anderson vs. Blachowicz 2.


Relaterat:


Ray Borg sparkas av UFC – efter återkommande problem

I skrivande stund är det oklart var den före detta titelutmanaren i flugvikt Ray Borg kommer att fortsätta sin MMA-karriär.

27-åriga Borg påbörjade också sin UFC-karriär 2014 och han lyckades samla ihop ett matchfacit på 7-5. Karriärens höjdpunkt kom när han i oktober 2017 fick utmana Demetrious Johnson i en kamp om flugviktstiteln. Han kom att förlora matchen via submission i femte ronden.

Redan innan dess hade dock Borg ställt in ett antal matcher på grund av skador och sjukdom, samt missat viktgränsen. Detta kom bli ett återkommande tema då Borg vid upprepade tillfällen missade viktgränsen och ställde in matcher.

Många av hans senare problem kom att bero på hans son hälsoproblem. Borg skulle tävlat under både UFC on ESPN: Eye vs. Calvillo och UFC Fight Night: Brunson vs. Shahbazyan i juni och augusti. Han kom dock att ställa in båda matcherna på grund av familjeproblem, båda med bara några dagars varsel.

Kategorier
Corey AndersonRay BorgSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...