Cornelia Holm får svenskt motstånd på Cage Warrior 93 i Göteborg

✅Håkon Foss möter brittisk veteran ✅Toppmatch i kvinnlig MMA fastställd för CWFC 93 ✅"Se mig tysta den här tjejen live!"

Nu har ännu en toppmatch bokats för Cage warriors 93 i Göteborg, organisationens debut i Sverige. Det är en match i kvinnlig flugvikt som bokats för galan då svenskorna Cornelia “Conny Future” Holm (1-0) och Malin “Herminator” Hermansson (1-0) drabbar samman i Lisebergshallen den 28:e april, Holm släppte följande bild på Instagram för att annonsera mötet.

Holm är en erfaren fighter i amatör-MMA där hon vunnit tre SM-guld, två EM-guld och ett VM-guld, hon hade åtta raka segrar i amatör-MMA innan hon sadlade om till proffs. Hon har en bakgrund i brottning och gjorde sin professionella MMA-debut på Cage Warriors 87 i oktober förra året där hon besegrade portugisiskan Diana Felipe (1-1) via domslut. Motståndaren Hermansson  må inte vara lika erfaren i amatör-MMA, men imponerade i sin proffsdebut då hon tog sig an den erfarna amatörfightern Gabriella Ringblom och vann via delat domslut på Superior Challenge 16.

Håkon Foss ställs mot ärrad veteran

Håkon “The Ferocious” Foss. Foto: MMAnytt

Utöver det har även svensken Håkon Foss (8-5), som kommer från två raka förluster, bokats för match mot den engelske veteranen Jack Mason (29-16), som också hoppas på att bryta en två matcher lång förlustsvit. Foss har ett matchfacit på 2-2 i Cage Warriors med segrar över bland andra Per Franklin och Zebaztian Kadestam, han är baserad i Norge och tränat på Frontline Academy. Mason har tävlat som proffs sedan 2005 och har slagit talanger som Bruno Carvalho och Simeon Thoresen.

Cage Warrior 93 äger rum i Göteborg den 28:e april, biljettförsäljningen för galan är redan igång, där priserna varierar mellan 385 och 1035 kronor beroende på vilken plats du vill ha i arenan. Planerar du att se galan live på plats? Då kan du skaffa dina biljetter här.

  • Mellanvikt: Alan Carlos vs Norman Paraisy
  • Tungvikt: Junior Karanta vs Soufiane Boukichou
  • Kvinnlig flugvikt: Cornelia Holm vs Malin Harmansson
  • Weltervikt: Nicolas Dalby vs TBA
  • Lättvikt: Sören Bak vs Alexander Jacobsen
  • Lätt tungvikt: Kenneth Berg vs TBA
  • Weltervikt: Thomas Robertsen vs TBA
  • Weltervikt: Håkon Foss vs Jack Mason
  • Lättvikt: Aleksi Mäntykivi vs Jack Grant

Kategorier
Cage Warriors 93Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]