“Simpla” beslutet – därför hölls stora MMA-galan trots coronakrisen

✔ Förklarar kontroversiella ställningstagandet: "Kunde inte stoppa"

På grund av den rådande krisen kring coronavirus har nästan varenda MMA-organisation ställt in sina kommande event inom den närmaste tiden.

Men inte den europeiska stororganisationen Cage Warriors, som höll sin gala Cage Warriors 113 under fredagskvällen.

Läs också: Cage Warriors 113: Se alla resultat här! 

Och enligt Cage Warriors president, Graham Boylan, var detta ett väldigt enkelt beslut att ta.

– Det var ett väldigt simpelt beslut för oss. Vi frågade alla vad de ville göra. Vi frågade fighters, tränare, managers och personal. Några av dem kom tillbaka och sa att “vi behöver det här, vi behöver tjäna pengar.” När jag väl hade gjort mitt åtagande till de här personerna fanns det inget som kunde stoppa den här galan. Det enda som skulle ha kunnat stoppa showen hade varit om hela landet stängdes ner, säger Boylan till MMAjunkie.

Bartosz Fabinski Cage Warriors 113 coronavirus MMA UFC Cage Warriors 113 Per Haljestam-USA TODAY Spo

Till vänster: UFC-fightern Bartosz Fabinski, som tävlade och vann under helgens Cage Warriors 113 under pågående kris med coronavirus. Foto: Per Häljestam för USA TODAY Sports

Ägde rum utan publik – på grund av coronavirus

Att hålla galan var dock inte helt problemfritt. Hela eventet tvingades nämligen flyttas från London till Manchester på väldigt kort tid. Även en UFC-fight mellan Bartosz Fabinski och Darren Stewart ägde rum under eventet.

Galan fick också gå av stapeln helt utan publik, och med ett begränsat antal personer på plats i arenan.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara