Coronaviruset skakar om MMA-Sverige – så hårt drabbas sporten hittills

✔ Senaste nytt om pandemin ✔ Galor inställda ✔ Klubbar stängda

Coronavirus fortsätter att härja världen över. 733 har i skrivande stund uppdagats i Sverige, en person har avlidit av viruset och pandemin leder till stor oro hos befolkningen. Detta är också något som slår hårt mot MMA – precis som de flesta andra sporter.

I Sverige stod det under gårdagen klart att en MMA-gala i Halmstad – det samproducerade eventet AK Fighting Championship 4/Wolf Fight Promotion 3 – har ställts in.

View this post on Instagram

På grund av Coronaviruset har vi tvingats flytta vår gala på obestämd tid. Detta säger vi med sorgen i halsen. Vi har verkligen försökt allt för att kunna behålla galan vid liv men har inte lyckats. Istället väljer vi att skjuta fram den och tror att det kommer bli ett ännu häftigare event! Stort tack till alla som köpt biljetter och visat intresse. Kontakta tailorsports angående hur ni går tilllväga för refunds

A post shared by Wolf Fight Promotion (@wolffightpromotion) on

Senare under torsdagskvällen meddelades även att Galan – Lord of the Cage 2 i Gävle fattat ett liknande beslut som följd av coronavirus-pandemin.


RELATERAT: Svensk MMA-gala inställd – på grund av coronaviruset: “Drabbas hårt”


Under fredagen kom nya uppdateringar från Svenska MMA-Förbundet (SMMAF), som valt att ställa in ligatävlingen Shoot Challenge 35 som skulle ha ägt rum i Stockholm i morgon lördag. Förbundets årsmöte har också behövts skjutas upp.

Den senaste tiden har vi dessutom sett flera svenska MMA-klubbar som valt att stänga sina verksamheter – vissa under en begränsad tid, medan andra håller dörrarna stängda tills vidare. Några klubbar som håller stängt just nu är Akademi Nord i Örebro, Redline Training Center i Malmö och Västerås Fight Club.

Tre MMA-galor har inte tagit ställning till coronavirus – ännu

I skrivande stund återstår det att se vilka beslut som fattas angående följande tre svenska MMA-galor, som planeras för våren:

  • AKFC 5/BRAVE 37 – Solnahallen, Stockholm den 18 april
  • Excellence Fighting Championship 3 – Sporthallen, Linköping den andra maj
  • Superior Challenge 21 – Cirkus, Stockholm den 23 maj

I nuläget har organisationerna valet att gå vidare med eventen utan – eller med begränsad – publik, alternativt ställa in. Detta eftersom den svenska regeringen tidigare under veckan utfärdade ett förbud mot större folksamlingar på över 500 personer.

Superior Challenge, som bland annat väntas bjuda på ett svenskt stormöte mellan stjärnskotten Adam Westlund och Tobias Harila, gick nyligen ut med ett officiellt uttalande (via Facebook):

“Kära Superior-vänner,

Med anledning av det globala utbrottet av Coronavirus (COVID-19) som nu även drabbat Sverige har Sveriges regering fastslagit förslaget från Folkhälsomyndigheten som innebär att allmänna sammankomster med fler än 500 personer numera är förbjudna.

Detta förbud kan komma att drabba vårt nästa evenemang, Superior Challenge 21 som är planerad att gå av stapeln den 23:e maj på Cirkus arena i Stockholm. Vi kommer noggrant att följa Coronavirusets framfart och regeringens beslut i denna fråga.

I nuläget utgår vi ifrån att vår MMA-gala, Superior Challenge 21, kommer att gå av stapeln planenligt men om evenemanget ställs in kommer alla som köpt biljetter att återbetalas. Just nu hoppas vi att situationen förändras till det positiva och att vi får bukt på Coronavirusets (COVID-19) spridning i samhället. Vi hoppas på att kunna arrangera Superior Challenge 21 och bjuda besökare och TV-tittare på norra Europas främsta MMA-matchkort genom tiderna.

/ Superior Challenge”


LÄS MER: UFC tar till drastiska åtgärder – på grund av coronaviruset

LÄS OCKSÅ: UFC stoppar publiken – på grund av coronaviruset


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...