Coronaviruset fortsätter drabba svensk MMA – storgalan inställd

✔ Flera matcher skrotade ✔ Två event kvarstår - just nu

De senaste dagarna har MMAnytt rapporterat om hur det globala utbrottet av coronavirus slår hårt mot den svenska MMA-scenen. Den största anledningen till detta är att Sverige – likt många andra länder – beslutat om förbud mot större folksamlingar, som ett försök att hindra smittspridningen.

Vidare svårighet för arrangörer har varit andra länders stängda gränser samt restriktioner kring utlandsresande, för att inte tala om alla MMA-klubbar som valt att stänga ner sina verksamheter på grund av pandemin.


RELATERAT: Coronaviruset skakar om MMA-Sverige – så hårt drabbas sporten hittills


Coronavirus stoppar Sverigedebuten för BRAVE

En av Sveriges ledande MMA-organisationer, AK Fighting Championship, var först med att tvingas ställa in en gala på grund av coronaviruset. Den 28 mars skulle man, tillsammans med svenska Wolf Fight Promotion, arrangera AKFC 4/WFP 3 i Halmstad Arena – innan den förvärrade situationen stoppade eventet.

Nu står det klart att även nästa inplanerade samproduktion, AKFC 5/BRAVE 37, blir inställd.

Storgalan, som skulle innebära den Bahrain-baserade topporganisationen BRAVE Combat Federations Sverigedebut, var tänkt att äga rum i Solnahallen i Stockholm den 18 april. Eventet hade ett matchkort med flera svenska och utländska stjärnskott – inte minst den obesegrade monstertalangen Khamzat Chimaev som i huvudmatchen skulle utmana Jordaniens Jarrah Hussein Al-Silawi om titelbältet i superweltervikt.

BRAVE har även tvingats skrota två andra galor på grund av det rådande läget.

Excellence FC 3 & Superior Challenge 21 följer situationen

Vårens två enda svenska MMA-galor som just nu kvarstår är Excellence FC 3 i Linköping den andra maj, samt Superior Challenge 21 i Stockholm den 23 maj. Huruvida eventen faktiskt kommer kunna genomföras återstår dock att se.

Excellence FC har meddelat att man tvingats ställa in sina tilltänkta huvudmatcher – men att man kommer försöka genomföra galan med endast helsvenska matchningar. Superior Challenge har å andra sidan gått ut med att man fortsätter följa situationens utveckling, men att man i nuläget utgår från att kunna gå vidare med eventet.

View this post on Instagram

Under rådande omständigheter tvingas vi tyvärr genomföra förändringar i matchkortet på Excellence Fighting Championship III. Begränsningen på folksamlingar (500 personer) och risken för att inte kunna flyga in utländska fighters gör att vi nu tvingas stryka vårt Main Event Andreas ”Bane” Gustafsson vs Tom Crosby samt vårt Co-Main Event Fannie Redman vs Anita Bekus. Vår ambition är att kunna genomföra dessa matchningar under framtida galor. I dagsläget är vårt mål att kunna genomföra samtliga helsvenska matchningar, men mycket som vi inte kan styra över kan förändras snabbt. Många experter tror att gällande direktiv avseende begränsningar av folksamlingar kommer att skärpas ytterligare och det är svårt att på förhand sia om hur kommunen och andra samarbetspartners kommer agera utifrån de beslut regering och aktuella myndigheter fattar. Vi arbetar hårt för att hitta bra lösningar på den problematik som uppstått och hoppas att alla har full förståelse för dessa framtvingade förändringar.

A post shared by Excellence MMA Organization (@excellencemma) on

Coronavirus (COVID-19) & Superior Challenge 21[ENGLISH]Dear Superior friends,As a result of the global outbreak of…

Publicerat av Superior Challenge Torsdag 12 mars 2020


LÄS MER: UFC London: Galan flyttas – på grund av globala pandemin


 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
AK Fighting ChampionshipSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...