Trumps budskap till Dana White – därför fortsätter UFC trots coronakrisen

✔ "Alla andra drabbas av panik, men vi ..."

Den rådande krisen kring coronavirus har lett till att nästan all sport ställts in tills vidare, både i USA och runt om i världen. Det finns dock en organisation som har för avsikt att fortsätta anordna event – nämligen UFC, världens största MMA-organisation.

I en tid där de flesta verkar vara överens om att det är bäst att ta det säkra före det osäkra jobbar UFC-bossen Dana White febrilt för att rädda sina galor till varje pris.

Relaterat: Coronaviruset fortsätter drabba svensk MMA – storgalan inställd

Anledningen till detta är bland annat ett tidigare budskap från USA:s president Donald Trump och vicepresidenten Mike Pence.

– Jag har pratat med Trump och Pence. De tar det här på stort allvar. De säger att vi ska vara försiktiga och betänksamma, men att vi ska leva våra liv och sluta drabbas av panik. Alla andra drabbas av panik, medan vi i stället tar oss ut och jobbar med läkare och regeringen för att ta reda på hur vi fortsatt håller sporten säker och fortsätter att anordna events, säger White till ESPN.

coronavirus donald trump ufc mma dana white Mark J. Rebilas Peter Casey

Vännerna Donald Trump (vänster) och Dana Whiite (höger). Foto: Mark J. Rebilas och Peter Casey för USA TODAY Sports

Coronavirus sätter stopp för flera galor

Trots detta har man nu ändå tvingats skrota ett flertal kommande events – UFC London, UFC Portland och UFC Columbus har alla ställts in. Nyliga UFC Brasilia fick hållas bakom stängda dörrar.

Ett möte som trots allt är tänkt att hållas som planerat är supermatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson. Det mötet “kommer att bli av”, enligt White, men antagligen inte på amerikansk mark som tidigare planerat.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara