UFC stoppar publiken – på grund av coronaviruset

✔ Så påverkas helgens gala i Brasilien ✔ Svenska MMA-stjärnan fightas

Den världsledande MMA-organisationen UFC tvingas stoppa publiken från att närvara under helgens Fight Night-gala i Brasilia, Brasilien. Detta likt flera andra sportevenemang världen över, för att hindra spridningen av coronavirus.

Beskedet kommer som en följd av att Brasilias guvernör, Ibaneis Rocha, beslutat att förbjuda folksamlingar på över 100 personer. Den svenska regeringen presenterade ett liknande förbud i Sverige under onsdagen – här gäller dock gränsen 500 personer.


LÄS MER: Så kan all MMA i Sverige stoppas – på grund av coronavirus

LÄS OCKSÅ: Coronaviruset: UFC Brasilia i riskzonen – samt Khabib vs. Ferguson


Brasilianska Combate var först med att rapportera om att UFC-galan hålls bakom stängda dörrar. Organisationen har själva inte kommenterat saken i skrivande stund.

Den världsledande basketorganisationen NBA beslutade nyligen att stoppa resten av säsongen, vilket lett till ytterligare oro inom sportvärlden.

Coronavirus gör att UFC ställer in fight week-event

Vidare står det även klart att UFC ställer in galans mediadag, samt ceremoniella invägning. Det enda fight week-eventet som kvarstår är således fredagsmorgonens officiella invägning – som i vanlig ordning hålls stängd för fansen.

En som ska fightas i helgen är ingen mindre än svenskan Bea Malecki från Allstars Training Center, som alltså kommer att gå sin match mot Venezuelas Veronica Macedo utan några jublande fans på läktaren. Det blir dock inget nytt för Stockholmsfightern, som tidigare fightats bakom stängda dörrar när hon deltog i UFC:s realityserie The Ultimate Fighter.

UFC Brasilia toppas av en stormatch i lättvikt mellan Kevin Lee och Charles Oliveira, och bjuder även på en hel del andra spännande matcher. Klicka här för att ta del av komplett matchkort, starttider och annan information om eventet.


RELATERAT: Krisen för stora MMA-galan – på grund av coronaviruset


 

Kategorier
Senaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara