“Cowboy” berättar hånfull historia om Diego Sanchez tränare: “Dödsslaget fungerade inte”

✔ "Hans kultledare och älskare som tog över hans liv"

Veteranen och publikfavoriten Donald “Cowboy” Cerrone är nu den senaste att öppna om upp den kontroversiella coachen Joshua Fabia – och det är knappast en smickrande historia.

Cerrone skulle ha mött Diego Sanchez i den delade huvudmatchen på UFC Vegas 26. Sanchez fick dock sparken från UFC efter ett flertal problem och dispyter mellan honom och UFC. Dessa motsättningar bottnar i Sanchez kontroversiella coach och manager Fabia – vars minst sagt udda uttalanden och metoder kritiserats på flera håll.

Fabia saknar en gedigen kampsportserfarenhet och har förespråkat bisarra träningstekniker. Han har dessutom påstått att han lärt Sanchez en teknik så farlig att den kan döda motståndare i buren. Många fans, medier och även anställda inom UFC har liknat Fabias beteende och kontroll över Sanchez med en kultledares.

Cerrone hade sett fram emot att tävla mot Sanchez. Han håller dock inget agg mot Sanchez men lägger snarare skulden på “kultledaren” Fabia.

– Det är svårt att vara arg på [Sanchez] nu för att jag tror inte det är han som leder hästen, sade Cerrone på mediadagen. Jag tror han springer blint, och den här andra drulen, hans nya älskare, leder honom genom vägen. Jag vet inte…. I verkligheten är det hans kultledare och nya älskare som tog över hans liv, jag tycker synd om dig, Diego.


HETAST JUST NU


“Det där dödsslaget fungerade inte”

“Cowboy” fortsatte tala om Fabia och delade med sig av en humoristisk berättelse på tränarens bekostnad. Enligt Cerrone ska en av hans träningskamrater ha blivit hotad av Fabia på en bar. Fabia ska ha sagt att han skulle använda “dödstekniken” på fightern – men fick istället storstryk.

– [Jag har aldrig träffat honom], sade “Cowboy” Cerrone om Joshua Fabia. Aldrig någonsin. Jag känner killen som gav honom stryk på en bar. Jag brukade träna med snubben, den killen [Fabia] höll på att snacka om hur han skulle döda honom och min polare spöade skiten ur honom över hela baren.

– Så det där dödsslaget fungerade inte. Det lyckades inte. Den här killen tävlar inte längre, han tränar bara. Han bara sa “Jag kommer spöa skiten ur dig”. Och så det gjorde han. New Mexicos MMA-community hade ett gott skratt.

Cerrone kommer nu istället att möta Alex Morono – som tog matchen mot “Cowboy” på kort notis. Trots att Cerrone är segerlös i sina fem senaste matcher förblir han en älskad veteran hos fansen.

Sanchez hart åstadkommit oerhört mycket i UFC och vunnit många fans hjärtan. Hans rykte och legat riskerar dock att smutsas ner av Fabias bisarra beteende.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...