Svensken redo för stor titelfight i ONE Championship: ”Kommer bli ett stort krig!”

✔ "Crazy Viking" Magnus Andersson går sin livs match ✔ Möter Muay Thai-legenden i en kamp om titeln

Den 18 september kommer “Crazy Viking” Magnus Andersson att gå titelmatch ONE Championship och han är redo att bjuda på en show!

26-åringen började träna Muay Thai som femtonåring och ställs nu mot en av världens bästa fighters. I Impact Arena i Bangkok kommer han att stå öga mot öga med Muay Thai-ikonen och den regerande fjäderviktsmästaren Petchmorakot.

Vägen från Halmstad Muay Thai till titelmatchen i ONE Championship har dock varit lång och krävt mycket. Men efter att fått smak för sporten och sett sin lagkamrat Samuel Bark lyckas i Thailand så bestämde sig Magnus för att själv ge det ett försök.

Sagt och gjort, han reste till Thailand för att testa på livet som professionell Muay Thai-fighter och fann framgång direkt.

– Jag gick fyra matcher, två matcher på en lokal arena på Koh Samui och så vann jag två matcher på Super Muay Thai, berättar Magnus om sitt första försök på proffskarriär.


Relaterat

Sålde allt för att satsa på proffskarriär

Efter det gjorde han sin debut i Muay Xtreme (MX) mot den före detta Lumpinee-mästaren Sirimongkol. “Crazy Viking” tog hem en imponerande vinst över legenden som satte fart på hans karriär. Det började genast prata om den talangfulla svensken och vad som väntade honom.

Magnus kom dock att åka hem till Sverige men det skulle inte dröja lång tid innan han fick ännu en chans att slåss i en högprofilerad match, denna gång i en Top King-turnering. Det var inför den matchen som Magnus valde att ge upp sitt liv i Sverige och satsa allt på en proffskarriär.

 – Jag sa upp mig från mitt jobb som snickare och tänkte att “det löser sig.” Jag sa upp allt, sålde av allt jag hade och så flyttade jag ned och gick min match, berättar han.

Trots att han inte tog hem vinsten så skulle det vara början på en karriär som fortsätter att nå nya höjder. Han kan numera titulera sig som mästare i både MX och Lion Fight och fortsätter att rada upp allt större utmaningar.

 – Allting har gått så snabbt. När man är i det här fighter-livet så tar man bara en match i taget. Man stannar aldrig upp och tänker på det som händer, åtminstone tills det här med Corona kom. Det var då jag tänkte “Shit, vad fan har hänt de senaste fyra åren, vad fan gör jag?”

– Det är helt sjukt egentligen. När jag började fightas så tänkte jag att det bara var något skoj som jag höll på med, en hobby. Men sen så tog allt fart.

Magnus Andersson kan bli en Muay Thai-legend

Skulle Magnus lyckas besegra Petchmorakot kommer han att genast cementera sig som en av världens absoluta Muay Thai-fighters.

Petchmorakot är inte bara fjäderviktsmästare i ONE Championship, han är också Lumpinee-mästare i två viktklasser och en levande legend. Under sina närmare 200 matcher besegrat flera stornamn, däribland Yodsanklai som han vann över i juli.

Petchmorakots imponerande resumé får dock Magnus enbart att bli ännu mer motiverad.

 – Jag är väldigt väldigt tacksam över den här chansen!

– Jag tar den utmaning som jag får och jag vill möta de allra bästa. Den som ger mig mest vid vinst. Det är bättre att jag är underdog än att jag är favoriten.

 – Det kommer att bli ett stort krig!

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheter

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara