Cristiane "Cyborg" Justino. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

KLART: Cris Cyborg skriver på historiskt kontrakt med Bellator MMA!

✅ "Största av sitt slag ..."

Cris Cyborg har ett nytt hem. Som många har anat är det Bellator MMA som lyckats värva storstjärnan, som tidigare har vunnit flera titelmatcher i UFC och andra topporganisationer.

Cyborg – vars egentliga namn är Cristiane Justino – släpptes som känt av den världsledande MMA-organisationen UFC, efter en längre tid av dispyter med framförallt vd:n Dana White. Nu skriver hon istället på vad som beskrivs som ett historiskt kontrakt med Bellator.

“Avtalet – det största av sitt slag i kvinnlig MMA-historia – säkrar Cyborgs talanger exklusivt med ett flerårigt kontrakt som gäller för flera matcher,” skriver Bellator MMA bland annat i en pressrelease, där organisationen också understryker att man nu har världens djupaste fjäderviktsdivision för kvinnor.

Cyborg reagerade själv på nyheten alldeles nyss (via Instagram):

View this post on Instagram

#CyborgNation we have a new home where we will be respected! I’m excited to join the @bellatormma family. Click the link in my bio and follow the new Facebook page to find out who I will fight next and when the fight will happen! 🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷 #CyborgNation a gente tem uma casa onde vamos ser respeitados!Eu estou muito feliz que estou no [email protected] Clique no link no minha bio e me digs no Facebook para decobrir when sera s minha proximate adversaria!

A post shared by ®️Cristiane Justino (@criscyborg) on

“Cris Cyborg är historiens mest dominanta kvinnliga MMA-fighter”

Utöver Cyborg tävlar även namn som Olga Rubin, Leslie Smith och mästaren Julia Budd i viktklassen hos Bellator.

– Jag har jobbat med otaliga atleter under mina 30-plus år av att promota kampsport, men det finns ingen som är riktigt som Cyborg. Hennes förmåga att få publiken att tagga till från det ögonblicket hon äntrar buren är speciell. Jag som har haft nöjet att promota fler av hennes tidigare matcher ser fram emot möjligheten att få göra det igen. Cyborg är historiens mest dominanta kvinnliga MMA-fighter och hon kommer passa perfekt här i Bellator, där mästaren Julia Budd och andra de andra damerna som fyller upp världens bästa kvinnliga fjäderviktsdivision har väntat ivrigt på henne, säger Bellator-bossen Scott Coker bland annat via pressmeddelandet.

Cyborg kommer senast från en enhällig domslutsvinst mot den då obesegrade Felicia Spencer, och har för närvarande ett proffessionellt matchfacit på 21-2 med en No Contest. När hon kommer göra sin Bellator-debut är oklart i dagsläget.

Kategorier
BellatorCristiane JustinoSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara