Cris Cyborg KRÄVER offentliga ursäkter – av Dana White och Joe Rogan!

✅ Stjärnan rasande - kan lämna UFC! ✅ "Dana White smutsar ner mitt varumärke ..." ✅ "Joe Rogan är ingen man ..."

I helgen gick den tidigare Strikeforce, Invicta- och UFC-mästarinnan Cris Cyborg sin sista match på sitt nuvarande UFC-kontrakt. Det var på UFC 240 i Edmonton, Kanada som Cyborg gav den då obesegrade kanadensiskan Felicia Spencer sin allra första förlust, när hon vann varje rond för att säkra segern via enhälligt domslut.


LÄS MER: UFC 240: Resultat – Max Holloway försvarar titeln!


Cyborg – vars riktiga namn är Cristiane Justino – återvände därmed till vinstkolumnen, efter att ha förlorat fjäderviktsbältet till Amanda Nunes via knockout i vintras. Med en ny seger bakom sig har Cyborg nu möjligheten att testa den fria marknaden och ta reda på sitt värde, då hon snart har fritt fram att skriva på för vilken annan MMA-organisation som helst.

Först väntar dock en tremånadersperiod där UFC har en exklusiv rätt att förhandla om ett nytt avtal med stjärnan. Enligt Cyborg är det dock flera saker som behöver förändras för att hon ska kunna tänka sig att stanna kvar hos den världsledande organisationen.

“UFC hjälper varken mig eller mitt varumärke”

Inför UFC 240 sa vd:n Dana White gång på gång att Cyborg inte ville ha någon returmatch mot Nunes – något hon själv har dementerat vid upprepade tillfällen. Efter helgens vinst bar Cyborg till och med en t-shirt med texten “Cyborg vs. Nunes coming jan. 2020,” och nu ryter hon ifrån i en ny intervju ESPN:Ariel Helwani.

– Jag tycker att flera saker måste fixas och förändras för att jag ska kunna fightas mer i UFC. Alla som följer min karriär känner till mina problem med UFC. De vet att jag aldrig började fightas i UFC för att organisationen ville ha mig där. Nej, det var på grund av att de pressades av mina fans. Jag fick möjligheten att fightas i UFC för att fansen pressade dem så pass mycket som de gjorde, säger Cris Cyborg i det senaste avsnittet av Ariel Helwani’s MMA Show och fortsätter:

– UFC hjälper varken mig eller mitt varumärke – de försöker tvärtom alltid smutsa ner mitt varumärke, särskilt Dana White. Han är chefen över UFC. Dana White är ansiktet utåt för UFC och han fortsätter att smutsa ner mitt varumärke. Det började för länge sedan när jag var i Strikeforce. Jag vet inte vad hans problem är men han fortsätter att göra det.

Vill att Dana White och Joe Rogan ber om ursäkt – offentligt

Redan innan Cyborg skrev på för UFC hånades hon av White, som bland annat har sagt att hon “såg ut som Wanderlei Silva i en klänning.” Även expertkommentatorn Joe Rogan har skämtat friskt på Cyborgs bekostnad i sin populära podcast Joe Rogan Experience.

Enligt Cyborg, som själv har sårats av deras kommentarer, har detta resulterat i att även hennes dotter blivit mobbad i skolan. Nu kräver hon offentliga ursäkter av både White och Rogan.

– Självklart måste han be om ursäkt. Han har familj och barn. … Jag vet inte om han har ett hjärta, men det han gör för att han inte gillar mig drabbar inte bara mig. Det drabbar folk omkring mig, det drabbar min familj. Det är inte okej, säger Cris Cyborg om White – innan hon fortsätter om Rogan:

– Du pratar offentligt om mig och att jag skulle ha en penis. Om du vill säga förlåt – gör också det offentligt då. För mig är du inte en man. Om Joe Rogan vore en man, då skulle han be om förlåtelse för det han har sagt offentligt. Kom inte och viska mig i örat backstage. Det är inte vad en man gör i mina ögon.

Kolla in den explosiva intervjun i videon ovan!

Vad säger ni läsare – håller ni med Cris Cyborg? Borde Dana White och Joe Rogan be om ursäkt? Och tror ni hon stannar kvar i UFC – eller går hon vidare till någon annan organisation? Kommentera och diskutera!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Cristiane JustinoSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...