Cristiane "Cris Cyborg" Justino - Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Cris Cyborg skriver på nytt lukrativt kontrakt med UFC

Världens bästa kvinnliga fighter har skrivit på ett nytt lukrativt kontrakt med UFC inför sin match med Holly Holm.

Att Cris Cyborg var den obestridliga drottningen i fjädervikt har varit tydligt sedan början av 2000-talet. Det skulle dock dröja hela 8 år efter matchen mot Gina Carano innan hon fick det ”på papper” med ett bälte i världens största organisation.

Matchen mot Carano var den första kvinnliga matchen att vara huvudevenemang på en stor MMA-gala, i detta fallet Strikeforce: Cyborg vs. Carano. I juli i år ställdes Cris Cyborg mot bantamviktsmästarinnan från Invicta Tonya Evinger där vinnaren skulle bli UFC:s andra fjäderviktsmästarinna.

Den första fjäderviktsmästarinnan Germaine de Randamie blev av med bältet på grund av hennes inaktivitet och ovilja att försvara bältet mot den enda logiska motståndaren, Cris Cyborg. Evinger lyckades överleva till tredje ronden innan hon förlorade på teknisk knockout.

Holly Holm – Foto: Mazdak Cavian

Blir en av de högst betalda i UFC

Cris Cyborg har varit i kontraktsdispyter med UFC sedan hon besegrade de Randamie och blev UFC-mästarinna. Det som har dragit ut på tiden har varit att hennes team och UFC är oense om hur mycket fjäderviktsmästarinnan är värd. Under gårdagen meddelade Cris Cyborg, eller Cristiane Justino som hon egentligen heter, att hon nu har skrivit på ett nytt kontrakt med UFC.

Detaljerna är som vanligt inte offentliga, men enligt rapporter är hon inte bara den bäst betalda kvinnan i UFC, utan en av de bäst betalda atleterna överhuvudtaget. Med ett matchfacit på 3-0 i UFC och en vinstsvit på 18 matcher, med 15 knockouter, är Cris Cyborg en de mest underhållande kvinnorna i UFC.

”Rowdy” Ronda Rousey. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Så var dock fallet för Holms motståndare, forna bantamviktsdrottningen Ronda Rousey, men Holm bryr sig inte om hennes motståndare är underhållande eller inte, hon är där för att fightas. Detta är helt klart Cris Cyborgs tuffaste test i karriären då Holm är en av de få som han hänga med Cris Cyborg ståendes. De två möts på huvudkortet den 30:e december i T-Mobile Arena på UFC 219.

Betta på Alexander Gustafsson vs. Jon Jones hos Ohmbet - Bäst odds på Alex hittar du här!
Kategorier
Cristiane JustinoSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...