Cristine “Cyborg” Justino kan ha vägt in för tung innan matchen mot Lina Länsberg

En video som visar Cris Cyborgs invägning har spridit misstankar om att den brasilianska slagskämpen vägt in över den tillåtna viktgränsen. 

I det fjärde avsnittet av en videoserie som följer Cristine “Cyborg” Justino får vi bland annat se hur den fruktade brasilianskan väger in sig inför helgens UFC Fight Night 95: Cyborg vs. Länsberg.

“Cyborg” Justino tog hem vinsten över Lina Länsberg i svenskans UFC-debut men nu är det flera som ställer sig frågandes inför videon som visar att hon vägt in för tung:

Ovanstående stillbild är tagen ifrån “Cyborgs” egna videoserie som du kan se här nedan. För att se när “Cyborg” ställer sig på vågen kan du spola fram till 9:32.

Vad tycker du att vågen visar?

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
10 Kommentarer
 • Gäströstaren
  25 September 2016 at 10:45

  Jag är ju långt ifrån en “matchmaker” och har riktigt dålig koll på både Lina och Cyborg men allvarligt talat var inte det här en riktigt usel matchning?

  • Per_Ragnar_Svensson
   25 September 2016 at 11:07

   Alla matchningar mot Cyborg är dåliga.
   Lina var förmodligen den enda som var villig att ta fighten. Cyborg säljer både biljetter och tittar så UFC vill ha henne på sina kort för att tjäna pengar.

   Vad det gäller övervikten hoppas jag UFC går till botten med detta och låter Cyborg böta 20%.

   • Herr Elof
    25 September 2016 at 02:27

    Vad Per sa. Inför sin förra match var Cyborg rätt uttalad med att det var halvt omöjligt att få någon att möta.

    Själv håller jag tummarna för Tate eller Holm. Tate skulle tyvärr smälta som smör, men Holm har en duglig defensiv och har väl dessutom boxats i tyngre viktklass tidigare. Ronda är väl eg. drömmen, men den surpuppan lär väl aldrig flytta på sig… faaaaast. Hon sa ju att “you come to the champion” och nu är hon ju inte champ längre.

    • Wally Johnson
     25 September 2016 at 08:51

     Frågan är vad Cyborg ska göra åt vikten? Hon kämpar som det är redan nu på 140 lbs. Vilket som bekant inte ens är en viktklass.

   • Henrik Söderström
    25 September 2016 at 04:19

    Har kommissionens representant godkänt vikten som 141 och inte 141.4 så har de gjort fel, då ska inte Cyborg straffas.

 • IWasThatGuy
  25 September 2016 at 11:23

  Hon hade ju kläder på sig inte mycket men hon hade det, så dom där 0.45 lbs skulle bort innan hon ställer sig på vågen pratar hon med snubben som tar vikten och det ser ut som hon pratar om kläderna kolla om invägningen.

  • Erik Hellborg
   25 September 2016 at 12:12

   Så kan det ju vara. Men e väl ba å ta fram handduken då?

  • Kenny Starfighter
   26 September 2016 at 06:10

   Tycker det kan vara okej på t.ex en Judo tävling (Där man väger in utan dräkt) på låg svensk nivå att kunna säga, “lugnt om jag inte tar av mig underkläderna, räkna bara bort 0,3-0,4kg istället?” men att inte göra det här, är långt ifrån professionellt. Inte ens under SM i judo kom man undan med den kommentaren.

 • Val Venis
  25 September 2016 at 01:56

  Undrar vad UFC´s plan med Cyborg är? Är planen att hon ska bara ner i vikt och möta Ronda där eller är det bara “freakshow”-fighter som gäller? Känns lite som dom behåller henne endast så att inte Bellator eller något annat förbund plockar upp henne. Det är ju bara en fight som känns intressant, och det är mot Ronda i catchweight, vilket varken Ronda eller Dana vill tyvärr….

  • Herr Elof
   25 September 2016 at 02:25

   Tja, skulle gärna se henne mot andra top135-or såsom Tate eller Holm också.

  Svara