Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Experten tveksam – över The Maulers framtid: “Vad fightas han för?”

✅ Varnar för motivationen - inför UFC Stockholm ✅ "Kan få se en helt annan Alexander Gustafsson ..."

Nu återstår det bara dagar tills vi får se Alexander “The Mauler” Gustafsson inta Globen igen på UFC Stockholm. Den här gången ställs den svenske världsstjärnan mot Anthony “Lionheart” Smith i galans huvudmatch.

Läs mer: UFC Stockholm 2019: Frågor & svar – det här vet vi hittills

Både “The Mauler” och “Lionheart” förlorade mot Jon Jones i sina senaste matcher. Gustafssons senaste förlust mot Jones var hans tredje förlust på lika många titelchanser, och UFC-experten Dan Hardy ställer sig nu frågande till svenskens inställning inför helgens kommande stormatch mot Smith.

– Vad fightas Alexander Gustafsson för just nu? Är det för en ny chans mot Jon Jones? Det är ett knepigt scenario. Han kan förstås etablera sig som den näst bäste lätta tungviktaren i divisionen, men är det verkligen där han vill vara? Jag undrar hur det är med hans motivation inför den matchen, säger Hardy på ett nyligt avsnitt av Inside the Octagon.

“Det värsta han kan göra”

Hardy tror nu att det blir viktigt för svensken att fokusera på sina tidigare vinster på hemmaplan inför helgens möte, snarare än förlusterna mot Jones.

– Det rätta för Gustafsson är att fokusera på sina framgångsrika kvällar inför hemmapubliken i Stockholm. Det värsta han kan göra är att fokusera på förlusterna mot Jones. Så länge han kan sköta just den mentala biten tror jag att han helt klart kan bryta ner sin motståndare. Om han inte har motivationen för att återvända till toppen så kan vi få se en helt annan Gustafsson på lördag, avslutar Hardy.

UFC Stockholm går av stapeln på lördag. Du hittar allt du behöver veta om galan här.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...