Dan Hardy går skilda vägar med UFC – som analytiker och kommentator!

✔ Dementerar rapport om att han fick sparken

Efter en mångårig karriär som UFC-fighter har Dan Hardy numera gjort sig mest känd som expertkommentator och analytiker hos organisationen.

Den senaste tiden har dock Hardy inte synts till i kommentatorsbåset. Nu talar “The Outlaw” Hardy ut om uppbrottet med UFC, efter en rapport från The Wrestling Observer.

Enligt dem fick Hardy sparken från UFC och BT Sport efter att ha hamnat i gräl med en av företagets kvinnliga anställda. Incidenten ska ha skett på Fight Island och enligt rapporten är det en av anledningarna till att Hardy nu börjat leta efter en ny MMA-match.

När rapporten kom ut gick Hardy ut på Twitter och förnekade att han skulle ha fått sparken. Men han bekräftade samtidigt att han inte lägre jobbar direkt för UFC.

– Ganska missvisande titel här. Inte helt rätt heller. Jag jobbar inte längre direkt för UFC. Den “kvinnliga” delen är irrelevant. Det var oenighet om en missad möjlighet, eller tillbakahållen möjlighet. Jag skulle älska att få några svar men har inte fått några.


HETAST JUST NU


Har även bråkat med Herb Dean

Det är inte första gången Hardy hamnar i blåsväder i sin roll som kommentator. Under UFC Fight Island 3 den 26 juli förra året hamnade Hardy i bråk med domaren Herb Dean.

Hardy blev upprörd över att Dean inte stoppade matchen mellan Francisco Trinaldo och Jai Herbert tidigare, och de två kunde ses argumentera högljutt. UFC meddelade att man skulle undersöka incidenten närmare, men någon uppföljning har inte offentliggjorts.

Det kan tänkas att bråket med den anställda på Fight Island blev droppen som fick bägaren att rinna över för UFC.

Även om Hardy inte längre arbetar som kommentator för UFC har han fortfarande kontrakt som fighter. Han har emellertid inte tävlat sedan 2013 på grund av hjärtproblem. Men efter att ha fått tillbaka sin läkarlicens har han börjat utmana fighters, till exempel Matt Brown och Nick Diaz för en sista match.

Nu återstår det att se om 38-åringen kommer att göra sin comeback i buren.

 

Kommer du sakna Dan Hardy som kommentator?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dan HardySenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...