Dan Hardy nära en comeback – mot australiensisk veteranthaiboxare

✔ Den forne titelutmanaren i UFC siktar på återkomst - men inte i MMA...

De som hoppades på att få se den brittiske forne UFC-fightern och kommentatorn Dan “The Outlaw” Hardy göra comeback har nu fått anledning att få upp sina förhoppningar.

Hardy,39, har inte tävlat sedan september 2012 på grund av hälsokomplikationer. Han började då kommentera och göra analyser för UFC och blev snabbt en favorit hos fansen. I maj 2020 gick dock Hardy och UFC skilda vägar efter en dispyt mellan “The Outlaw” och organisationen.

Sedan Hardy lämnat UFC har han börjat visa intresse för andra organisationer. Nyligen skrev han en kommentar på en av Singapore-baserade ONE Championships poster på sociala medier. Hardy fick sedan en kommentar – från den australiensiske veteranthaiboxaren “The Gunslinger” John Wayne Parr.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Wayne Parr ?? (@johnwayneparr)


HETAST JUST NU


Väntar med att återvända till MMA

I en intervju i veckan meddelade Hardy att han glatt välkomnar ett möte med Parr.

– Häromdagen skrev John Wayne Parr en kommentar där han sa att han hade velat möta mig om jag var villig att kliva in i ONE-cirkeln, berättade Hardy for MMA Junkie. Denna matchen är logisk. Jag har otroligt mycket respekt för John Wayne Parr. Han är en farlig thaiboxare, jag tar mig in i hans regelverk, men med mina handskar. Så jag tror vi kommer ha väldigt roligt, det är en ideal första match att återvända till för mig eftersom jag kan fokusera på striking, sedan kanske jag går vidare till ett annat regelverk – kanske MMA eller kickboxning.

I dagsläget har dock inget srivits på och ONE Championship har inte officiellt uttalat sig om ärendet.

Hardy tävlade i UFC mellan 2008-2012 och mötte många av de bästa i welterviktsklassen. Efter fyra raka segrar fick han en titelchans mot den dåvarande mästaren Georges St-Pierre. Trots att han blev dominerade imponerade Hardy för sin uthållighet och sitt fighterhjärta.

Därefter förlorade Hardy ytterligare tre matcher, mot bland andra Anthony Johnson och Carlos Condit. Den brittiske welterviktaren lyckades återvända till vinstkolumnen med en TKO-seger över Duane Ludwig. Sist han var aktuell var i september 2012 där han besegrade Amir Sadollah via domslut.

Parr, 45, är en av Australiens mest erfarna thaiboxare och han har tävlat sedan 1997. Under sin långa karriär har Parr besegrat bland andra Yodsanklai Fairtex, Cosmo Alexandre och Dzhabar Askerov.

Vem vill du se Dan Hardy göra comeback mot?

Foto: Stefan Romare

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dan HardySenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...