Dan Hardy öppnar upp om avskedet från UFC – hoppas på försoning

✔ "Inte aggressivt" ✔ Vad handlade bråket egentligen om?

I början på mars gick The Wrestling Observer ut med att Dan Hardy fått sparken från sin roll som expertkommentator och fightanalytiker för UFC och BT Sport. Orsaken ska ha varit en konflikt med en kvinnlig UFC-anställd.

Hardy gick genast ut på Twitter och förnekade han hade fått sparken, men bekräftade samtidigt att han inte längre jobbar för UFC eller BT Sport. Nu har han släppt ett längre uttalande där han ger sin syn på saken. Bland annat bekräftar Hardy att det rörde sig om en verbal konflikt med en anställd på Fight Island.

Konflikten ska ha skett den 16 januari i samband UFC Fight Island 7, några timmar efter huvudmatchen. Exakt vad bråket handlade om nämner inte Hardy i uttalandet, men skriver att det var rättframt och inte aggressivt.

I ett tidigare Twitterinlägg skrev Hardy att det rörde sig om en konflikt angående en missad möjlighet. Det är troligt att bakgrunden till konflikten kommer att komma fram då Hardy bekräftar att brittiska journalister var närvarande.


MISSA INTE 


Dan Hardy vill försonas med UFC

Hardy fortsätter också bestämt att förneka att han fått sparken av vare sig UFC eller BT Sport.

– BT Sport har inte sparkat mig. De är angelägna om att fortsätta jobba med mig på något sätt. Jag uppskattar deras intresse och samarbete.

Hardy berättar också att han hoppas på en försoning med UFC. Han bekräftar även att han inte ens har talat med UFC-chefen Dana White om incidenten.

– Det har talats om att en försoning mellan mig och UFC är möjlig. Självklart hoppas jag att det stämmer. Jag har fortfarande inte pratat med eller hört från Dana och fått en bättre förståelse för situationen.

En rimlig gissning är att bråket i själva verket var mer allvarligt än vad Hardy ger sken av i sitt uttalande. Annars skulle UFC knappast starta en utredning och ta bort Hardy från sin roll som expertkommentator där han varit väldigt populär.

Emellertid är Hardy fortfarande kontrakterad i organisationen som fighter. Han har inte slagits sedan 2012 på grund av ett hjärtproblem, men har sagt att han vill återvända under 2021 för en sista match.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dan HardySenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...