Dan Hardy redo att göra sin UFC-retur – har motståndare i sikte!

✔ Skulle bli första matchen sedan 2012 för britten! ✔ Fått svar från sin motståndare: "Jag är redo att acceptera!"

Det är nu nästan nio år sedan vi senast fick se Dan Hardy kliva in i buren. Senaste gången var i september 2012 då han besegrade Amir Sadollah via enhälligt domslut. Året därpå fick han diagnosen Wolff–Parkinson–White-syndrom som innebär ökad risk för hjärtinfarkt under stark stress.

Följaktligen fick han inte läkartillstånd för att slåss, utan valde istället att satsa på en karriär som kommentator och analytiker för UFC.

Många yngre MMA-fans har förmodligen aldrig sett “The Outlaw” Hardy fightas, men under sin aktiva karriär blev han känd för sina underhållande matcher och stenhårda vilja.

När han till exempel mötte George St. Pierre om welterviktstiteln fastnade han en gång i ett armlås och en gång i en kimura som båda såg utan att sitta. Hardy vägrade dock att klappa och lyckades till slut ta sig ur låsen, även om han sen förlorade på poäng.

Hardys underhållningsvärde blev så stort att han fick behålla sitt UFC-kontrakt trots fyra raka förluster. Nu verkar det som om inte ens hans hjärtproblem kan hålla honom borta från buren.

2018 fick Hardy tillåtelse att tävla igen och han har sedan uttryckt en önskan om att gå en sista match. Men ska Hardy komma tillbaka så vill han möta någon han anser vara värdig. Något som han uttryckte nyligen i en tweet.

– Om det ska hända så behöver jag någon värdig. Jag tänker inte göra alla dessa förberedelser för att slåss mot någon luffare.

– Jag behöver namn och ansikten…


Hetast just nu


Får svar av annan veteran

Någon som nappade på Hardys utspel var UFC-veteranen Matt Brown. Han svarade på Twitterinlägget med en animation med texten: “Jag vet någon som kan hjälpa till”.

Hardy verkade gilla inviten och när ett fan sen frågade honom om han skulle möta Brown så svarade han,

– Jag väntar på samtalet från UFC. Redo att acceptera.

 

Brown har ett matchfacit på 22-18 och kommer från två förluster, senast mot Carlos Condit i januari.

Precis som Hardy är Brown känd för sin underhållande stil och med sina 27 matcher i UFC är han en riktig veteran som garanterat kommer bjuda på en spännande match.

 

Vill du se Dan Hardy möta Matt Brown?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dan HardyMatt BrownSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...