Forna UFC-kommentatorn riktar skarp kritik mot UFC och Dana White: “En besvikelse”

✔ Dags för en förändring! ✔ Conor McGregor – bäst betalda atleten i all sport?

Den globala pandemin har varit en turbulent och ekonomiskt svår period för de allra flesta, men för UFC har det varit en av de mest lönsamma tiderna i organisationens historia. Trots högre intäkter (ett faktum som UFC-president Dana White ofta väljer att skryta om) har pengarna inte trillat ner till atleterna – något som många fans och fighters har varit snabba med att påpeka. Dan Hardy, tidigare UFC-fighter och kommentator, är en av många som uttalat sig kritiskt kring fighterlön.

CEO för Endeavor (företaget som äger UFC) har gett svar på tal till kritiken genom att ta upp det faktum att Conor McGregor är den mest betalda atleten i all sport. Det är förstås inte McGregors lön som kritiker hävdar är för lågt, men det är förvisso sant att McGregor får väldigt bra betalt för sina matcher.

Conor McGregor (Stacy Revere - Getty)

Stacy Revere / Getty

White har gång på gång attackerat såväl media som kändisar på Twitter, bland andra Oscar De La Hoya och Jake Paul, till följd av deras kritik mot UFC:s kompensation för fighters. Han har även rekommenderat att de som känner sig missnöjda med lönen borde starta sina egna organisationer och betala atleterna så mycket de känner för.


HETAST JUST NU


Dan Hardy: “Atleterna får inte ett öre”

På senare tid har atleter såsom Jared Cannonier och Cheyanne Buys öppet talat om för fans att de inte kan få ihop ekonomin med den nuvarande lönen. Cannonier tog upp det faktum att ifall man blir skadad så har man knappt råd att ta den tid man behöver för att återhämta sig som UFC-fighter.

Enligt Hardy reflekterar det negativt över UFC som organisation när fighters som tävlar i den största MMA-ligan i världen behöver be om mer pengar på live-TV.

– Det är inte en bra look, sade Hardy i en intervju med MMA Fighting. Jag tycker inte heller att det är en bra look när någon som Brian Kelleher säger att han är ute efter en YouTuber att fajta så att han inte måste skaffa jobb på Walmart när karriären väl är över. Sedan finns det den kvinnliga fightern (Sarah Alpar) som startade ett GoFundMe-konto.

– Det är bara inte en bra look, fortsätter Hardy. Särskilt när du har vissa fighters som startar GoFundMe-konton och UFC å andra sidan signerar kontrakt för 175 miljoner dollar där atleterna inte får ett enda öre. Det är en besvikelse.

– Vi vet att MMA som sport genererar pengar. Det (pengarna) hittar sig bara inte till atleterna. Det behöver förändras. Det måste förändras. Det har varit samma sak i andra sporter tidigare och har skiftat över så att 50 procent eller mer av intäkterna kommer till atleterna. Det är hur det borde vara. Vi alla vet det. Nu kan jag säga det hur ofta jag vill.

 

Har Dan Hardy tänkt rätt om fighterlön – borde det ligga på över 50% av intäkterna?

 


Bellator 268 med Karl Albrektsson – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför Bellator 268!

Tidigare UFC-fighters Ryan Bader och Corey Anderson kommer äntligen att tävla mot varandra på helgens Bellator-kort. Anderson är förstås favoriten, tack vare sina nävar av stål och goda brottningsförmåga, men Bader är tidigare mästare och har god chans till vinst!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dan HardyDana WhiteSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...