Dan Henderson vs. Kazushi Sakuraba är bekräftat inför RIZIN i Japan

En grapplingmatch mellan de före detta mästarna Dan Henderson och Kazushi Sakuraba är nu bekräftat inför RIZIN i Japan den 15 oktober.

Två av MMA-världens absoluta legender är bekräftade och klara inför en RIZIN-match som kommer att ta vid den 15 oktober.

Det handlar om den före detta Strikeforce och Pride-mästaren Dan Henderson som kommer att möta den före detta UFC-mästaren och legenden Kazushi Sakuraba.

De båda stjärnorna är pensionerade från MMA-sporten och deras möte kommer istället att vara en uppmärksammad grapplingmatch, något som blir allt mer populärt i kampsportskretsar.

Matchen utannonserades under RIZIN Fighting World Grand Prix 2017 i söndags och Sakuraba postade sedan en selfie där de båda legenderna syntes sida vid sida:

【RIZIN】 vs Dan Henderson〈Grappling rule〉 10・15福岡大会の参戦発表をしてきました! #sakuraba #mma #jiujitsu #ufc #bellator #rizinff #wrestling #kazushisakuraba

A post shared by Kazushi Sakuraba (@saku39ks) on

Båda närmar sig 50 år

Mötet mellan de två legenderna i Japan kommer säkerligen att väcka en hel del retrokänslor då både Henderson och Sakuraba gjorde sig kända inom organisationen PRIDE.

Henderson har sedan dess hunnit fylla 46 medan Sakuraba är 48.

 

Kommer du att vilja se matchen?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Rizin Fighting FederationSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara