Dana White ändrar sig om Khamzat Chimaevs huvudmatch!

✔ Uppgifter: Khamzat möter världsfemman - matchen nära att bokas

UFC-chefen Dana White meddelar nu att planerna för Khamzat Chimaev har förändrats.

I en intervju med UFC Arabia så kunde han bekräfta att nästa match för succésvensken inte kommer att vara mot BJJ-legendaren Demian Maia. White har tidigare sagt att Maia inte kommer att redo i tid för att ta sig an Chimaev.

Innan var även planen att “Borz” Chimaev skulle gå huvudmatch i december, men nu siktar de på att få till det redan i november!

Även om det ännu inte är officiellt vem Chimaev kommer att möta härnäst så är Stephen Thompson ett återkommande namn.

Den femterankade “Wonderboy” Thompson har tidigare sagt att han inte är intresserad av att möta stjärnskottet, men nu säger Yahoo Sport-journalisten Dan Wetzel att matchen är nära att bokas.

 – Enligt uppgifter så är UFC nära att boka sensationen Khamzat Chimaev mot Stephen “Wonderboy” Thompson, skriver Wetzel. Med största möjlighet i Las Vegas i November. Det vore ett stort steg upp i motstånd för Khamzat som i sin fjärde UFC-match kommer att tävla i en huvudmatch.


Relaterat


UFC: Khamzat Chimaev vs. Stephen “Wonderboy” Thompson

Som många poängterar ut så har “Wonderboy” sagt att han inte tänker möta Chimaev. I sin podcast hade han följande att säga om ryktena:

 – Nej, jag kommer inte möta honom. Det är inte vettigt för mig just nu. Jag är femterankad och skulle möta en orankad kille?

– Jag har slagits mot massor av snubbar för att ta mig dit jag är idag. Det finns en massa fighters som också mött en massa motstånd för att komma dit de är, så jag ser inte varför det vore okej [för Chimaev] att hoppa förbi alla.

Thompsons uttalande kom dock den 26 september och White och Yahoo Sport uttalade sig den 2 oktober. “Wonderboy” har vunnit två av sina sex senaste matcher och var senast i buren den 2 november 2019 då han besegrade tiorankade Vincente Luque.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhiteKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...